Foto: F64

Rīgas domes (RD) deputāti trešdien, 21. novembrī, pieņēma trīs lēmumus, kas atrisinās jautājumus par Spilves lidlauka skrejceļa īpašuma tiesībām un tā pārvaldīšanu.

Deputāti nolēma Spilves lidlauka skrejceļu bezatlīdzības lietošanā nodot nodibinājumam "Lidosta Spilve". Nodibinājums ir dibināts šā gada sākumā un oktobra beigas saņēmis sabiedriskā labuma organizācijas statusu.

Nodibinājuma valdē strādā Jānis Maslovskis, kurš darbojās arī līdz šim par aviāciju Spilvē gādājušā nodibinājuma "Lidlauks Spilve" valdē. "Lidosta Spilve" valdē strādā arī Jaroslavs Gaļijevs un Dmitrijs Kušiņičevs.

Otrs deputātu atbalstītais lēmums paredz pārtraukt pašvaldības līdzdalību 2009. gadā dibinātajā nodibinājumā "Lidlauks Spilve". Šī nodibinājuma valdē strādā arī RD deputāts Vadims Baraņņiks (S) un Finanšu departamenta direktora biroja vadītājs Andris Konošonoks. Trešais valdes loceklis ir Maslovskis, kurš līdz šim strādāja par nodibinājuma izpilddirektoru.

Bet trešais lēmums paredz no SIA "Spilve International Business Park" atpirkt daļu skrejceļa par 180 tūkstošiem eiro, ko pašvaldība iepriekš iecerēja iztērēt šīs skrejceļa daļas nojaukšanai.

Uzņēmuma piedāvājums gan nenozīmē, ka "Spilve International Business Park" atmetīs ieceri no RD piedzīt 141 824 eiro lielo zemes nomas maksas parādu par laika posmu no 2004. līdz 2011. gadam. Taču uzņēmuma valdes loceklis Ronalds Vuškāns portālam "Delfi" teica, ka RD ir piedāvājis šajās lietās izlīgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!