Foto: F64

Rīgas domes (RD) Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien, 22. augustā, nolēmma piešķirt 57 231 eiro nodibinājumam "Lidlauks Spilve", lai pašvaldības izveidotā organizācija varētu segt parādu par zemes nomu.

2010. gadā dibinātais "Lidlauks Spilve", kura valdē strādā RD Satiksmes un transporta lietu komitejas vadītājs Vadims Baraņņiks (S) un Finanšu departamenta direktora biroja vadītājs Andris Konošoks, pēc finansiālas palīdzības pašvaldībā vērsās šomēnes.

Iesniegumā RD norādīts, ka līdz pat šim brīdim nodibinājums apsaimnieko un ekspluatē zemesgabalu, uz kura atrodas pašvaldībai piederošais lidlauks "Spilve". Taču daļa "Spilves" lidlauka atrodas arī uz SIA "Spilve International Business Park" piederoša zemes gabala, kas atrodas Rīgas brīvostas teritorijā.

"Lidlauks Spilve" 2016. gada martā noslēdza līgumu ar Rīgas brīvostas pārvaldi par šī zemesgabala nomu. Pārvaldes vadībā strādā arī nodibinājuma valdes loceklis Baraņņiks.

Nodibinājums domājis, ka RD Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes 2013. gada lēmums zemesgabalam piešķirt statusu "lidlauka apbūve" ļaus astoņas reizes samazināt zemes gabala kadastrālo vērtību un tādējādi arī nomas maksu. Taču ieinteresētais uzņēmums "Spilve International Business Park" apstrīdēja RD lēmumu tiesā, kur strīds ieildzis līdz pat šim brīdim.

Tā kā tiesvedība liegusi stāties spēkā "lidlauka apbūves" lēmumam, nodibinājumam "Lidlauks Spilve" pieauga zemesgabala nomas maksa un sāka krāties parāds. Nomas līgums šā gada janvārī ir vienpusēji izbeigts, taču nodibinājums Rīgas brīvostas pārvaldei ir palicis parādā 57 231 eiro, tostarp nokavējuma procentus 24 633 eiro apmērā.

Finanšu departamenta ieskatā "Lidlauka Spilve" lūgums atbilst kārtībai, kādā piešķirami un izlietojam pašvaldības rezerves fonda līdzekļi.

"Lidlauks Spilve" ir iekļauts sabiedriskā labuma organizāciju sarakstā.

Nodibinājuma mērķis ir popularizēt aviācijas un tehniskos sporta veidus, kā arī attīstīt lidlauku un tā teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!