Foto: LETA

Rīgas ielu uzturētāji nepieciešamības gadījumā sniega izvešanai gatavi piesaistīt papildu tehniku, kas ikdienā šim mērķim nav paredzēta, savukārt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" centīsies pēc prognozēm par intensīvu snigšanu savlaicīgi izsludināt tā dēvētās "puteņa biļetes", pirmdien preses konferencē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Rīgas mērs skaidroja, ka, lai gan pašlaik uz galvaspilsētas ielām nav īpaši bīstamu apstākļu, dome vēlas izplānot turpmāko rīcību gadījumam, ja arī Latvijā sāk snigt tikpat intensīvi kā Centrāleiropas valstīs.

Runājot par tā dēvētajām "puteņa biļetēm", Ušakovs sacīja, ka "Rīgas satiksme" centīsies pēc iespējas savlaicīgāk izziņot informāciju gadījumā, ja intensīvas snigšanas prognožu rezultātā autovadītājiem tiks sniegta iespēja pārvietoties ar pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas. "Izsludināt to sešos no rīta nav jēgas. Tad cilvēki jau ir izbraukuši uz darbu ar savām automašīnām. To jācenšas izdarīt līdz iepriekšējās dienas pussešiem vakarā, lai iedzīvotāji var izplāno pārvietošanos," sacīja Ušakovs.

Viņš arī skaidroja, ka domes saistošajos noteikumos plānots skaidri precizēt meteoroloģiskās prognozes, kuru gadījumā turpmāk tiks izsludinātas "sniega biļetes".

Tāpat Rīgas mērs pauda, ka šosezon aptuveni desmit ielās, kurās novērojama mazāka ceļu satiksmes intensitāte, plānots veikt eksperimentu, kura laikā uz brauktuves netiks kaisīts sāls. Tā vietā šajās izvēlētajās ielās paredzēts tīrīt un izvest sniegu, kas, pēc Ušakova teiktā, ir krietni dārgāks darbs, taču rada apsaimniekotu ielu ainavu. Taujāts par šo ielu ietvju uzturēšanu, mērs pauda, ka tās apsaimnieko namīpašnieki, un Rīgas domei nav tiesiska pamata aizliegt viņiem izmantot sāli kā pretslīdes materiālu.

Kā ziņots, šīs nedēļas sākumā, aizejot ciklonam, ieplūdīs vēsāks gaiss, vietām stipri snigs un puteņos, bet naktī uz ceturtdienu ieradīsies jauns ciklons un atkusnis, prognozē sinoptiķi.

Otrdien daudzviet snigs un putinās, vietām - galvenokārt Kurzemē un Zemgalē - stipri. Arī galvaspilsētā līdz trešdienas rītam palaikam gaidāms sniegputenis, kas brīžiem var būt spēcīgs.

Šonedēļ Latvijā gaidāms lielākais nokrišņu daudzums pēdējo mēnešu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!