Foto: Rīgas dome

Trešdien, 19. oktobrī, Rīgas dome lēma ziedot 200 000 eiro vispārējam atbalstam Ukrainas sabiedrībai.

Rīgas dome 10. oktobrī saņēmusi vēstuli no Kijivas pašvaldības, kurā izteikts lūgums ziedot civiliedzīvotājiem steidzami nepieciešamās lietas elektrības un siltuma nodrošināšanai – galvenokārt sildītājus un dīzeļģeneratorus.

Palīdzība ir nepieciešama, jo pēdējo nedēļu laikā Krievijas Federācijas armijas veiktajos raķešu uzlidojumos galvenokārt mērķēts uz Kijivas un citu pilsētu enerģijas un civilo infrastruktūru ar mērķi pārraut siltuma un elektroenerģijas piegādi civiliedzīvotājiem.

Rīgas dome naudu ziedos nodibinājumam "Ziedot.lv", kas nodrošinās dīzeļģeneratoru iegādi un nogādāšanu Kijivā. Rīgas sniegtā palīdzība tiks izmantota tikai Ukrainas galvaspilsētas civiliedzīvotāju atbalstam un netiks izmantota militāriem mērķiem.

Kā ziņots, Rīgas dome Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstam martā atvēlēja pusmiljonu eiro, savukārt aprīlī sadarbībā ar "Ziedot.lv" uz Kijivu tika nosūtīti 11 Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobusi ar 50 tonnām rīdzinieku ziedotās humānās palīdzības.

Kopš 7. marta Rīgā darbojas Rīgas atbalsta centrs Ukrainas civiliedzīvotājiem, kur vienkopus iespējams saņemt būtiskākos valsts un pašvaldības pakalpojumus. Šobrīd Rīgā reģistrēti 17 497 Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri pilsētā ieradušies pēc kara sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!