Foto: F64

Rīgas dome kompensēs faktiskos sabiedriskā transporta izdevumus par došanos uz darbu mājsēdes laikā vakcinētajiem sociāli būtisko jomu darbiniekiem, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Jau vēstīts, ka valdības lēmums paredz valstspilsētās atcelt visas braukšanas maksas atlaides sabiedriskajā transportā, kas saņem pašvaldības dotāciju.

Tas nozīmē, ka arī tādām mājsēdes laikā klātienē strādājošām personu grupām kā skolotājiem, mediķiem, sociālās jomas darbiniekiem ir jāmaksā pilna biļetes cena 1,15 eiro vērtībā.

Ķirsis norāda, ka dome kompensēs faktiskos izdevumus tikai vakcinētajiem pašvaldības pirmsskolas, 1.-3. klašu, speciālo skolu pedagogiem, mediķiem un sociālajiem darbiniekiem.

Savukārt pēc 15. novembra, kad beidzas valstī noteiktā mājsēde, Rīgas dome plāno atjaunot atlaides visu grupu pasažieriem, bet tikai tiem, kuri būs vakcinējušies.

Jau ziņots, ka, lai izpildītu iepriekšējo valdības lēmumu sabiedriskā transporta uzņēmumi, kas saņem dotāciju no pašvaldības par pilngadīgu personu pārvadāšanu ar atlaidi, no 25. oktobra nevarēs piešķirt atlaidi cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta.

Lai to nodrošinātu, "Rīgas satiksme" ir sazinājusies ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par datu apmaiņu. Tādējādi no 25. oktobra uzņēmums bija gatavs uzsākt e-talonu bloķēšanu tām pilngadīgām personām, kuras nav vakcinētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!