Rīgas dome vēl pirms elektronisko parakstu atzīšanas valsts līmenī varētu ieviest domes iekšējos apstiprinātos elektroniskos parakstus, bet konkrēti termiņi nav zināmi. Trešdien Rīgas mērs Gundars Bojārs žurnālistus informēja, ka domē varētu ieviest iekšējos elektroniskos parakstus, kas paātrinātu dokumentu apriti starp domes struktūrām.
Mērs arī pavēstīja, ka Finansu departamenta Informātikas un tehnikas pārvalde izstrādā Rīgas elektroniskās pārvaldes principus un tie ir "nopietnā izstrādes stadijā", bet vairāk par paveikto mērs nevēlējās stāstīt, aizbildinoties, ka sistēma būtu jādemonstrē vismaz pusotru stundu.

Bojārs iepriekš pieļāva - līdz gada beigām varētu izstrādāt koncepciju par Rīgas domes elektronisko pārvaldi un nākamgad varētu sākt projekta ieviešanu, izveidojot vienas pieturas aģentūras pašvaldībās un arī privātajos uzņēmumos. Pagaidām nav aplēšu par projekta izmaksām, bet ir atrasti vairāki kandidāti, kuri varētu vadīt šādu projektu.

Pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks savukārt plāno, iekārtojot nākamās Rīgas domes telpas, pirmajā stāvā izveidot vienas pieturas aģentūru, kuras darbības pamatā varētu būt e - pārvalde.

Jau vēstīts, ka pagaidām Latvijā likumdošana neparedz, ka elektroniskajiem parakstiem būtu juridisks spēks un vēl tikai spriež par "e-pārvaldes" programmas izstrādi un ieviešanu. Savukārt kaimiņvalstī Igaunijā valdība jau strādā elektroniskās pārvaldes režīmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!