Foto: DELFI

Ņemot vērā aktuālo situāciju, Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments ir atkārtoti pieprasījis informāciju no valsts drošības iestādēm saistībā ar ēkas Dzirnavu ielā 140 īpašnieku vai patieso labumu guvēju statusu starptautisko sankciju sarakstos, portāls "Delfi" uzzināja domē.

Pēc domes paustā, jebkādas darbības tiks veiktas pēc pieprasītās informācijas saņemšanas.

Kā pērn novembrī vēstīja "Nekā Personīga", saistībā ar to, ka Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta telpas Vecrīgā tiek remontētas, pašvaldības iestāde pārcelsies uz krievu uzņēmējiem piederošas firmas nomātām telpām, kas atrodas Dzirnavu ielā 140.

Pēc raidījumā paustā, ēka pieder kompānijai "LVM Group". Tās īpašnieki ir Krievijas pilsoņi Vjačeslavs Larionovs, Jurijs Pildišs un divi Dominikānas pavalstnieki Igors Ivanovs un Aleksejs Pevņickis.

Arī ēkas apsaimniekotājs SIA "Riverside service", no kā Rīga nomā telpas, pieder Krievijas pilsonim Mihailam Tarabanovam. Viņš "Nekā Personīga" iepriekš noraidīja bažas, ka īpašuma pirkšanai izmantota "netīra" nauda.

Jau ziņots, ka Eiropas Savienība (ES) trešdien saistībā ar iebrukumu Ukrainā nolēmusi piemērot sankcijas vēl 160 Krievijas oligarhiem un parlamenta augšpalātas Federācijas padomes locekļiem, pastiprināt noteikumus kriptovalūtu pārvedumiem un kuģošanas navigācijas tehnoloģiju eksportam uz Krieviju, tviterī paziņojusi Eiropas Komisija (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

ES cenšas pastiprināt sankcijas pret Kremli, un amatpersonas apgalvo, ka savienība ir gatava palielināt sankcijas, ja Krievija nepārtrauks karu. Taču līdz šim ES ir noraidījusi ideju par Krievijas naftas un gāzes importa ierobežošanu vai aizliegumu.

"Nekā Personīga" iepriekš ziņoja, ka konkrētais piedāvājums uzvarējis konkursā, jo atrodas tuvāk Rātsnamam, nekā citi pretendenti. Tas bijis viens no galvenajiem nosacījumiem. Telpas departamentam gadā izmaksāšot 680 000 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Portāls "Delfi" pērn 11. jūnijā ziņoja, ka ir noslēdzies attiecīgais Rīgas domes departamenta konkurss un "Riverside service" iesniegtais piedāvājums telpu nomai atzīts par piemērotāko.

Nekustamā īpašuma nomas atlases konkurss uz pieciem gadiem (ar iespēju pagarināt līdz 12 gadiem) departamenta darbības nodrošināšanai tika izsludināts 2021. gada februārī, bet pirms tam departaments apzināja pieejamās telpas valsts un pašvaldības īpašumos, kā arī veica priekšizpēti brīvajā tirgū.

Tika lēsts, ka šo telpu gada nomas un apsaimniekošanas kopējās izmaksas būs par 190 000 eiro zemākas, nekā nākamā pretendenta konkursā izteiktais piedāvājums.

Jau vēstīts, ka kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma ir pagājušas divas nedēļas. Krievijas spēki līdz šim nav iekarojuši nevienu no lielajām Ukrainas pilsētām, toties nodarījuši ciešanas cilvēkiem un postījuši civilo infrastruktūru. Bēgļu gaitās uz ārzemēm šo 14 dienu laikā devušies jau divi miljoni ukraiņu.

Portāls "Delfi" piedāvā sekot līdzi teksta tiešraidei par aktuālākajiem notikumiem Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!