Rīgas domes tā dēvētā "jaunā koalīcija" – Tautas Partija, Latvijas Pirmā partija/"Latvijas ceļš", "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un sociāldemokrāti – pirmdien iesnieguši oficiālo pieprasījumu par Rīgas mēra Aivara Aksenoka demisiju, portālam "Delfi" apstiprināja mēra preses sekretāre Laila Spaliņa.
Šis jautājums būs jāizskata kārtējā dome sēdē vai arī jāsasauc ārkārtas domes sēde ne vēlāk kā divu nedēļu laikā.

Aksenoks iepriekš sacīja, ka JL frakcija vēl lems, kad izskatīt šo deputātu iesniegumu.

Aksenoks arī pauda, ka uz JL deputātiem tik izdarīts spiediens, mēģinot viņus pārvilināt jaunās koalīcijas pusē. Mērs gan nenosauca, ar kuriem konkrēti deputātiem notikušas šādas sarunas.

Jau ziņots, ka TP, LPP/LC, TB/LNNK un Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) domes frakciju deputāti otrdien parakstīja koalīcijas līgumu par sadarbību RD. Partijām kopā ir 27 no 60 balsīm, taču tās cer, ka atradīs atbalstu mēra nomaiņai un turpmākajam darbam.

TP frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš paudis pārliecību, ka jaunajai koalīcijai izdosies piesaistīt citu frakciju pārstāvjus, lai nodrošinātu vairākuma atbalstu.

Pirmdien Rīgas domes jaunā koalīcija vienojās pilsētas mēra amatam virzīt TB/LNNK domes frakcijas vadītāju vicemēru Jāni Birku. Aksenoka nomaiņa prasīta pēc tam, kad JL paziņoja, ka neatsauks no amata pilsētas izpilddirektoru Ēriku Škaparu (JL). Savukārt Škapara atstādināšana prasīta saistībā ar azartspēļu zāļu ierīkošanas atļauju izsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!