Foto: LETA

Bez rezultāta noslēdzies iepirkums par personāla atlases pakalpojumu sniegšanu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" padomes locekļu amata kandidātu atlasē, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Konkursu Īpašuma departaments izsludināja 7. martā. Lai gan iepirkumā pieteicās divi pretendenti, tie neatbilda nolikumā izvirzītajām prasībām, tāpēc Iepirkumu komisija 18. martā izlēma iepirkumu izbeigt bez rezultāta.

Tuvākajās dienās Īpašuma departaments plāno izsludināt jaunu iepirkumu, pastāstīja Gailīte.

Paredzēts, ka pēc padomes locekļu ievēlēšanas amatā konkursu par personāla atlases pakalpojumu sniegšanu valdes locekļu amata kandidātu atlasei sludinās Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Ziņots, ka "Rīgas satiksmi" šobrīd vada pagaidu valde. Tās priekšsēdētājs ir Ernests Saulītis, kurš dažādos amatos pašvaldībā strādā vairāk nekā 20 gadus, karjeru sākot kā pašvaldības policists, bet pēdējos gadus strādājot par Īpašuma departamenta galveno juristu un Nekustamā īpašuma pārvaldes priekšnieka vietnieku.

Mērs Nils Ušakovs (S) izraudzījās Saulīti starp palikušajiem četriem pagaidu valdes locekļiem. Viņa alternatīvas bija bijušais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājs Armands Krūze, kā arī marta sākumā ieceltie pagaidu locekļi Juris Švanders no Rīgas domes Finanšu departamenta un satiksmes eksperts Jānis Meirāns. Taču Rīgas vicemērs Oļegs Burovs (GKR) pašvaldības galvai rekomendēja Saulīša kandidatūru.

Opozicionārs Vilnis Ķirsis (V) uzskata, ka Saulītis rada priekšstatu par Ušakovam lojālu cilvēku.

Lai gan šobrīd "Rīgas satiksmei" nav padomes, Ušakovs pēc pērn atklātībā nākušā iepirkumu korupcijas skandāla apņēmās tādas veidot gan "Rīgas satiksmē", gan citās pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!