Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēlēšanu dienā līdz pulksten 21 saņēmis 10 signālus par iespējamiem aģitācijas aizlieguma pārkāpumiem, taču kopumā KNAB savas kompetences ietvaros Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas vērtē kā salīdzinoši mierīgas, portāls "Delfi" noskaidroja KNAB.

"Trīs gadījumos KNAB saskatīja pamatu uzsākt padziļinātu pārbaudi. Divi gadījumi saistīti ar to, ka tirdzniecībā aizvien iespējams iegādāties preses izdevumus, kuros iekļauta politiskā reklāma, savukārt trešais gadījums saistīts ar sociālajā medijā apmaksātu politiska rakstura saturu," paskaidroja KNAB.

Tāpat KNAB no iedzīvotājiem saņēma vairākus signālus, kas saistīti ar partiju un deputātu kandidātu bezmaksas aktivitātēm sociālajos medijos. "KNAB vērš uzmanību, ka Priekšvēlēšanu aģitācijas likums sociālajos medijos liedz par maksu popularizēt ierakstus, taču neierobežo bezmaksas komunikāciju," portālam "Delfi" norādīja KNAB.

Birojs atgādina: gan piektdien, gan sestdien, vēlēšanu dienā, aizliegts iekštelpās un ārtelpās izvietot aģitācijas materiālus, piemēram, bukletus, plakātus, uzlīmes. Tāpat aizliegta aģitācija televīzijā, radio un internetā, kā arī par maksu popularizēta satura izvietošana sociālajos medijos.

Jau vēstīts, ka arī Valsts drošības dienests (VDD) līdz pulksten 19 saņēmis 19 ziņas par iespējamu vēlētāju ietekmēšanu. No visiem VDD saņemtajiem ziņojumiem par iespējamiem pārkāpumiem, proti, iespējamu vēlētāju balstu pirkšanu un pārdošanu 18 gadījumos tas nav apstiprinājies, savukārt vienā gadījumā pārbaude vēl turpinās.

Jau iepriekš ziņots, ka arī Valsts policija (VP) uzsākusi administratīvo procesu saistībā ar to, ka vēlētājs, kuram bija jāievēro pašizolācija, savu balsti atdeva vēlēšanu iecirknī, portālam "Delfi" apstiprināja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!