Augstākā tiesa otrdien nolēma atņemt pilsonību Rīgas domes deputātam un uzņēmuma "Marika" īpašniekam Jurijam Žuravļovam. Spriedums šajā lietā stājas spēkā no tā nolasīšanas brīža un līdz ar to Žuravļovs vairs nav uzskatāms par pilsoni.
Pats Žuravļovs apgalvoja, ka pilsonība viņam saglabājas līdz brīdim, kad spēkā stājas spriedums, bet šo spriedumu viņš noteikti pārsūdzēšot Augstākās tiesas Senātā.

Pilsonību atņemt prasīja Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde(PMLP), jo, viņuprāt, domnieks pie tās ticis ar viltotu dokumentu palīdzību.

Domnieks stāstīja, ka tiesa esot klausījusies tikai PMLP un prokuratūras argumentus un viņa pierādījumus neesot ņēmusi vērā. Tāpat tiesa noraidījusi viņa lūgumu atlikt lietas izskatīšanu. Tiesā attaisnojoša iemesla dēļ neesot ieradies viņa advokāts, bet bez viņa palīdzības Žuravļovs neesot varējis pilnvērtīgi aizstāvēties.

Tāpat tiesa atstājusi bez ievērības viņa iesniegto rokrakstu ekspertīzes atzinumu, kurā bijis teikts, ka rokraksts, kurā rakstīti dokumenti, ko PMLP atiznusi par nepatiesiem, varētu nebūt viņa.

Sarežģītā domnieka pilsonības lietas izskatīšana tiesās ilgst jau vairākus gadus - Žuravļovs dažādās instancēs cenšas rast jaunus pierādījumus, kas ļautu viņam saglabāt pilsonību.

Pirmās instances tiesa jau reiz nolēma viņam pilsonību atņemt, tomēr šo lēmumu viņš pārsūdzēja Augstākajā tiesā.

Pilsonības piešķiršanu Žuravļovam apstrīd Ģenerālprokuratūra un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, jo uzskata, ka viņš to 1993.gadā ieguvis, sniedzot nepatiesas ziņas par sevi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!