Foto: LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 23. novembrī, nolēma izveidot trīs komisijas darbam ar publiskās ārtelpas, apkaimju attīstības un kultūrvēsturiskā materiālā mantojuma jautājumiem, portālu "Delfi" informēja domē.

Komisijās bez papildu atalgojuma darbosies domes deputāti, pieaicinot attiecīgus speciālistus. Sēdēm būs jānotiek ne retāk kā reizi mēnesī. Komisijas lēmumiem būs konsultatīvs raksturs.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone (JV) norāda, ka līdz šim publiskās ārtelpas atbildība Rīgas domē ir bijusi fragmentāra, tāpēc šo jautājumu risināšanas paātrināšanai nepieciešams izveidot atsevišķu komisiju.

"Galu galā, neviens īsti nav bijis atbildīgs, kā Rīga izskatās. Tādēļ mums ir robaina Esplanāde, šķībs greizs Dailes teātra priekšlaukums, briesmīgas miskastes pieturās un neeksistējoši labiekārtojumi apkaimēs. To esam iecerējuši mainīt, un ar Publiskās ārtelpas un pilsētvides komisiju koordinēsim, lai šī tik svarīgā pilsētas daļa nepaliek novārtā," skaidro Andersone.

Plānots, ka šo komisiju vadīs deputāte Alija Turlaja (APP).

Savukārt Apkaimju attīstības komiteju vadīs deputāts Kaspars Spunde (JV) un tajā tiks risināti apkaimes satraucoši jautājumi.

Kultūrvēsturiskā materiālā mantojuma komisiju vadīs Rita Eva Našeniece (JV) un tajā deputāti strādās ar Rīgas kultūrvēsturiskā materiālā mantojuma apzināšanu un saglabāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!