Foto: LETA

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis savos sociālo tīklu profilos paziņojis, ka izstājas no partijas "Latvijas attīstībai".

Šādu lēmumu politiķis pieņēmis pēc tam, kad vairāki partijas biedri nākuši klajā ar paziņojumiem, lai aizstāvētu "neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam".

"Ejot politikā, es neloloju lielas cerības, ka viss būs godīgi un labi. Taču es arī negaidīju, ka var būt savu interešu stādīšana augstāk par savām un savas tautas interesēm. Sevišķi šajā Covid-19 izraisītās krīzes laikā. Politiskās spēles un intereses pāri cilvēku dzīvībām – man tas nav pieņemami," stāsta Mičerevskis.

Viņš uzskata, ka partijas biedri tiek izmantoti kā izkārtne uzņēmumam, lai to varētu saukt par partiju.

Mičerevskis atzina, ka viņš par soli izstāties no partijas domājis kādu laiku, tāpēc arī nekandidēja uz valdi nesenajā partijas kongresā.

Mičerevskis joprojām paliek Rīgas domes deputāts un izteica atbalstu mēram Mārtiņam Staķim, kopīgi virzoties ar plānu mainīt Rīgu uz labo pusi.

"Ar savu soli es aicinu cilvēkus arī citās partijās vairāk darboties pēc savas sirdsapziņas, nevis pakļauties atsevišķu ietekmīgu kardinālu politiskajām spēlēm," runu noslēdz Mičerevskis.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (AP) portālam "Delfi" norādīja, ka viņam būtu jādzird viss paziņojums pirms tā komentēšanas, taču atzīmēja, ka Mičerevska izstāšanās viņam bijusi pārsteigums. Staķis gan pieļāva, ka Mičerevskim varētu būt bijuši arī citi iemesli, lai izstātos no politiskā spēka.

"Mārī varēja just neapmierinātību kādu laiku. Es viņu pēdējā laikā esmu diezgan maz saticis," atzina Staķis. Mērs piebilda, ka, viņa ieskatā, Mičerevska izstāšanās neietekmē partiju apvienību, norādot, ka ietekme būtu jūtama, ja Mičerevskis būtu izstājies no frakcijas.

Uz jautājumiem, vai šāda rīcība nevar radīt precedentu, kam sekotu citi apvienības biedri, Staķis atzina, ka būšana apvienība nav viegla. "Mums ir bijuši gadījumi, kad pēc skaļāka gadījuma viens vai vairāki biedri izstājas, bet parasti jau ir tādi, kas iestājas. Jāsaka godīgi – mums partija tādēļ nav kļuvusi skaitliski mazāka," uzsvēra mērs.

Savukārt partija "Latvijas attīstībai" norāda, ka Mičerevskis jau labu laiku bija attālinājies no partijas dzīves un aktivitātēm, kā arī aktīvi neapmeklēja valdes sēdes un neizteica iniciatīvas partijas attīstībai.

"Izskatās, ka dzīvoja paralēlajā realitāte. Mēs vēlam Mārim veiksmi darbā Rīgas domē, paši turpināsim strādāt, lai īstenotu savu programmu un vēlētājiem dotos solījumus," teikts partijas paziņojumā.

Savukārt vides attīstības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) pauda neizpratni par Mičerevska paziņojumu, norādot, ka abiem bijusi plānota tikšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!