Ja Rīgas domes deputātam Mārim Mičerevskim tiks piedāvāts Saeimas deputāta mandāts, viņš to pieņems, jo uzskata to par savu pienākumu.

Kā teica Mičerevskis, iepriekš, kad ministra amats tika piedāvāts Saeimas deputātam Danielam Pavļutam (AP), viņš esot atteicies no iespējas strādāt Saeimā, jo negribēja traucēt sliktas veselības ministres nomaiņu.

Viņš atgādināja, ka iepriekš uzstājās pret slikti strādājošo ministri, un, ņemot vērā Mičerevska tā laika sarežģītās attiecības ar partiju "Latvijas attīstībai", viņš pieņēmis lēmumu uz Saeimu neiet.

Savukārt pašlaik, redzot, ka tie spēki, kuru politiskās intereses viņš atklāja, ne tikai pacēluši galvu, bet cenšas grābt, ko vien var, viņa pienākums esot strādāt Saeimā un šo situāciju mainīt.

Politiķis atzina, ka būtu gatavs strādāt arī vienā frakcijā ar bijušajiem partijas biedriem, bet, ja viņš strādās kā neatkarīgais deputāts, tad svarīgos lēmumos atbalstīs koalīciju.

Viņa neatkarība būšot priekšrocība neiesaistīties izrādēs, kurās partijas cenšas gūt sev politisku labumu, bet svarīgos jautājumos viņš koalīciju atbalstīs.

Uz jautājumu, kādēļ Mičerevskis negrib palikt Rīgas domē un turpmākos četrus gadus pildīt pašvaldības deputāta pienākumus, bet varētu strādāt Saeimā, lai gan nākamgad plānotas jauna parlamenta vēlēšanas, Mičerevskis piebilda, ka viņš negāja politikā, lai "trīcētu par 500 eiro", bet gan tādēļ, ka vēlējās kaut ko mainīt.

Mičerevskis piebilda, ka viņam pagaidām nav izteikts piedāvājums strādāt Saeimā.

Ja Saeimas deputāte Marija Golubeva (AP) šodien tiks apstiprināta iekšlietu ministres amatā un nolemtu uz šo laiku nolikt deputātes mandātu, tad parlamentārieša amats pienāktos Mičerevskim.

Aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties ar Golubevu, lai noskaidrotu, vai apstiprināšanas gadījumā viņa nolemtu nolikt deputātes mandātu, vai arī ministres amatu apvienotu ar darbu Saeimā.

Vaicāta par situāciju, ja Golubeva nolemtu uz laiku nolikt deputātes mandātu, Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere aģentūrai LETA uzvēra, ka par šo jautājumu varētu apspriest tikai tad, ja būtu saņemts šāds iesniegums. Tad Saeimas Prezidijs aicina deputāta amatu uz laiku ieņemt nākamo 13.Saeimas vēlēšanu sarakstā lielāko atbalstu saņēmušo kandidātu, kurš šajā gadījumā būtu Mičerevskis, norādīja Meistere.

Šāda situācijā Mičerevskim būtu iespēja ieņemt deputāta mandātu uz laiku neatkarīgi no tā, ka viņš no šīs iespējas atteicās iepriekš, kad uz laiku deputāta mandātu nolika Pavļuts, skaidroja Juridiskā biroja vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!