Foto: Publicitātes foto

Drīzumā varētu lemt par tagadējās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētājas Ivetas Ratinīkas (LA) atbrīvošanu no amata un jauna komitejas priekšsēdētāja ievēlēšanu, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Par šo jautājumu plānots lemt komitejas ārkārtas sēdē, kas, kā liecina Ratinīkas sociālā tīkla "Facebook" kontā publicētā Rīgas mēra Mārtiņa Staķa vēstule, varētu tikt sasaukta ceturtdien, 8. decembrī.

Neoficiāli arī zināms, ka Ratinīkas atbrīvošanas gadījumā viņas vietā varētu nākt deputāte Laima Geikina (PP).

Tāpat gan pastāvot arī varbūtība, ka šajā ārkārtas sēdē varētu tikt "norauts kvorums".

Kā noskaidroja portāls "Delfi", Ratinīka par vēlmi atstādināt viņu no komitejas priekšsēdētājas amata uzzinājusi no mēra vēstules trešdienas rītā. Iepriekš nedz klātienē, nedz attālināti nekādas komunikācijas, lai pārrunātu iespējamās domstarpības un nākotnes sadarbības modeļus, neesot bijis.

Šī viņai bijusi "skaista dāvana Ziemassvētku gaidīšanas laikā" no Rīgas mēra puses, par ko līdz trešdienas rīta formālajai vēstulei "nebija ne mazākās nojausmas".

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā šobrīd ir Ieva Siliņa (NA/LRA), Edgars Ikstens (JV), Geikina, Igors Kļaviņš (PP), Agnese Logina (PP), Anete Jēkabsone-Žogota (LA), Dainis Locis (NA/LRA), Dzintra Geka-Vaska (JV), Dāvis Stalts (K), Jakovs Pliners (LKS), Eiženija Aldermane (S), Anna Vladova (S), Guntars Jirgensons (S), Ainars Baštiks (GKR). Komitejas priekšsēdētāja vietniece ir Rita Našeniece (JV).

Kā vēstīts, līdz ar Saeimas vēlēšanām izmaiņas sastāvā piedzīvotas arī Rātsnamā, kur no kopumā 27 šajās Saeimas vēlēšanās kandidējušajiem domes deputātiem mandātus ieguva pieci.

To vidū arī 14. Saeimas priekšsēdētājs, iepriekš Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) domes frakcijas vicemērs Edvards Smiltēns (AS).

Vienošanās starp NA un LRA paredz, ka vicemēra amatu "uz pusēm" dalīs abu partiju pārstāvji. Divus ar pusi gadus tajā pabija LRA pārstāvis. Tagad pienākusi kārta NA.

Tādējādi 22. novembrī NA/LRA domes frakcija kā vicemēra amata kandidātu izvirzīja Edvardu Ratnieku (NA), par kura kandidatūru varētu lemt 14. decembra domes sēdē.

Otrdien, 6. decembrī, pēc Ratnieka iepriekš paustā portālam "Delfi", vicemēra amata kandidātam bija plānotas sarunas ar "Jaunās vienotības" un "Progresīvo/Par!" frakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!