Rīgas domes Juridiskā pārvalde atzinusi par spēkā neesošu Vides komitejas pagājušās nedēļas balsojumu par komitejas priekšsēdētājas Marikas Žuravļovas ("Dzimtene"/LSP) atcelšanu no amata.
Līdz ar to partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcija uzskata, ka runāt par jauna komitejas priekšsēdētāja ievēlēšanu ir pāragri un nelietderīgi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja Aivara Aksenoka (JL) preses sekretāre Laila Spaliņa.

Partija "Jaunais laiks" aicina Vides komitejas deputātus "uz konstruktīvu, profesionālu un godprātīgu darbu domnieku demokrātiski ievēlētas komitejas priekšsēdētājas Marikas Žuravļovas vadībā, lai strādātu visu rīdzinieku interesēs un Rīgas pilsētas ilgtspējīgai attīstībai, nevis grautu komitejas darbu savtīgu varas iegribu realizēšanai".

Aksenoks norāda, ka patlaban domē notiek pilsētas budžeta grozījumu sagatavošana un šajā darbā būtu aktīvi jāiesaistās arī Vides komitejas deputātiem, atzīstot savā kompetencē esošos jautājumus par būtiskiem pilnvērtīgai pilsētas attīstībai.

Spaliņa informēja, ka JL neatbalsta priekšlikumu par deputātu skaita palielināšanu Vides komitejā. "Tas nav problēmas risinājums, un komiteju sastāvs tika noteikts, lai nodrošinātu to sekmīgu darbu, un maksimāli ievērojot proporcionalitātes principu," teica mēra preses sekretāre.

Kā aģentūrai LETA teica Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas pārstāvis Dainis Īvāns, kreisās opozīcijas deputāti vispirms plāno iepazīties ar iepriekšējas komitejas sēdes protokolu. Ja tas izrādīsies falsificēts, opozīcija plāno vērsties Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijā, pievienojot savam iesniegumam kādas telekompānijas uzņemto videoierakstu, kas apliecina, ka balsojuma laikā Žuravļova piedalījās komitejas sēdē.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā kreiso partiju deputāti Vides komitejā nobalsoja par Žuravļovas atcelšanu no ieņemamā amata.

Pirms balsojuma sēdi pameta divi JL, pa vienam apvienības "Dzimtene"/LSP un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputātam, bet Žuravļova palika.

Opozīcija norāda, ka Žuravļova pirms balsojuma nepārtrauca komitejas sēdi kvoruma trūkuma dēļ, bet turpināja to vadīt, tātad arī pati tajā piedalījās.

Pēc Īvāna teiktā, priekšsēdētāja pārvēlēšana tika ierosināta tādēļ, ka Rīgas domes koalīcija iepriekš solīja vienu no komitejām atdot opozīcijai, taču tas neesot izdarīts. Turklāt, kā norādīja Īvāns, iepriekšējā sasaukuma Vides komiteja katrā sēdē izskatīja aptuveni 30 jautājumu, taču tagad komiteja skata "piecus vai sešus nenozīmīgus jautājumus".

Savukārt Žuravļova, kas komiteju vadīja tikai pusotru mēnesi, uzskata, ka opozīcijas deputātu iebildumi pret viņu kā komitejas priekšsēdētāju ir "formāli un tukši", tiem nav nekāda pamatojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!