Foto: LETA

Rīgas domes jaunveidojamā koalīcija, kas sevi jau nosaukusi par "Pārmaiņu koalīciju", varētu likvidēt vienu vicemēra amatu un pārveidot arī komitejas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Sākotnēji Rīgas domes jaunveidojamajai koalīcijai piedāvātajā sadarbības memorandā norādīts, ka Rīgas domes vadību veidos Rīgas domes priekšsēdētājs, kurš būs arī Finanšu un administrācijas komitejas vadītājs.

Tāpat piedāvātajā sadarbības memorandā norādīts, ka Rīgas domes priekšsēdētājam būs tikai viens vietnieks.

Domes priekšsēdētāja vietnieku jeb vicemēru skaits vienmēr gan ir bijis politiskās tirgošanās objekts, kuru pēc deputātu ieskatiem ir iespējams brīvi mainīt. Laikā, kad Rīgā valdīja partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" koalīcija, Rīgas mērs bija Nils Ušakovs (S), bet viņa vietnieks - Andris Ameriks (GKR).

Savukārt iepriekš politiskās stabilitātes nodrošināšanai Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) bija trīs vietnieki - Andris Ārgalis (TP), Almers Ludviks (LPP/LC) un Jānis Dinevičs (LSDSP).

Tāpat plānots reorganizēt Mājokļu un vides komiteju, pārveidojot to par Pilsētvides un klimata komiteju. Savukārt Sociālo lietu komiteju, piedāvāts pārveidot par Sociālo un mājokļu lietu komiteju.

Kopumā tiek plānots saglabāt esošo komiteju skaitu.

Bez jau minētajām komitejām plānots saglabāt arī Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Pilsētas attīstības komiteju, Pilsētas īpašuma komiteju, Satiksmes un transporta lietu komiteju.

Jau ziņots, ka četri Rīgas domē ievēlētie politiskie spēki vienojušies par koalīcijas veidošanu, patlaban kā mēra amata kandidātu izskatot partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta līderi Mārtiņu Staķi. Koalīcijas veidošanas sarunās piedalās APP, "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!