Foto: F64

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja otrdien sēdē atbalstīja sadarbības līguma slēgšanu ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" par Skanstes tramvaja līnijas izbūvi.

Sadarbības līgumu parakstīs Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors, turklāt departaments būs atbildīgs par to, ka Rīgas pilsētas pašvaldības institūcijas izpilda līgumā paredzēto.

Līgums paredzēs, ka Īpašumu departamentam jānodrošina projekta realizācijai nepieciešamo nekustamo īpašumu vai to daļu iegādi. Pēc īpašumu iegādes departamentam jānodrošina tiesības īpašumus izmantot "Rīgas satiksmei".

Savukārt Finanšu departamentam noteikts paredzēt nepieciešamo finansējumu īpašumu iegādei, bet Satiksmes departamentam plānots nodrošināt projekta īstenošanas rezultātā radīto un Rīgas pilsētas pašvaldības pārziņā esošo rezultātu saglabāšanu un ilgtspēju.

Turklāt sadarbības līgums paredz Rīgas pašvaldības aģentūrai "Rīgas gaisma" uzturēt projekta rezultātā radītā pilsētas apgaismojuma un luksoforu tīkla elementus, laikus plānojot uzturēšanas darbus, kā arī finansējumu šiem darbiem turpmākos 20 gadus pēc projekta īstenošanas.

Lēmuma projektā norādīts, ka pēc projekta realizēšanas Satiksmes departamentam, pamatojoties uz "Rīgas satiksmes" iesniegumu, jāsagatavo un jāiesniedz priekšlikumi papildināt sabiedriskā transporta maršrutu tīklu ar jaunizveidotajiem maršrutu tīkla posmiem, nodrošinot, ka uz tiem tiek attiecināti visi normatīvajos aktos noteiktie sabiedriskā transporta pakalpojumu organizētāja pienākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!