Foto: Shutterstock

Rīga, 21.febr., LETA. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja pagaidām ir atteikusies no ieceres likvidēt Jaunciemā esošo Rīgas 7.pamatskolu.

Kā informēja skolēnu vecāku pārstāvis Gunārs Rodins, izmaiņas iecerē izdevies panākt, pateicoties iedzīvotāju izteiktajiem iebildumiem. Jautājuma izskatīšanā piedalījušies arī Rīgas 7.pamatskolas skolēnu vecāku pārstāvji un Trīsciema apkaimes biedrības pārstāvji, kuri pret šo ieceri divu dienu laikā bija savākuši 687 parakstus.

Pēc Rodina teiktā, komitejas locekļu vairākums atzinis, ka lēmumprojekts par pamatskolas likvidēšanu nav atbalstāms, un tas tika svītrots no sagatavotā lēmumprojekta par pašvaldības skolu tīkla pilnveidošanu, uzdodot atbildīgajam departamentam sadarbībā ar skolēnu vecākiem un vietējo apkaimju iedzīvotājiem strādāt pie priekšlikumiem par skolas renovācijas un teritorijas attīstības jautājumiem.

"Lai nodrošinātu kvalitatīvas izglītības pieejamību, attīstītu skolu mācību vides modernizēšanu, veicinātu izglītības kvalitātes paaugstināšanu vidusskolās, kā arī vienlaikus risinātu pirmsskolas izglītības pieejamību apkaimēs", komiteja šodien atbalstīja ieceri turpināt jau 2010.gadā sākto Rīgas skolu tīkla pilnveides plānu, kas paredz apvienot vai likvidēt vairākas pilsētas izglītības iestādes.

Tajā paredzēts slēgt vienu skolu, apvienot astoņas vispārizglītojošās skolas, kā arī apvienot pirmskolas, vairākus interešu izglītības centrus un divas sporta skolas.

Lēmums paredz Rīgas Ezerkrastu pamatskolas apvienošanu ar Rīgas Juglas vidusskolu, Rīgas 60.vidusskoluas apvienošanu ar Rīgas Klasisko ģimnāziju un Rīgas 5.internātpamatskolas-attīstības centra pievienošanu Rīgas Sanatorijas internātpamatskolai, vienlaikus nododot pirmsskolas izglītības vajadzībām ēku Stokholmas ielā 24. Tāpat paredzēts apvienot arī Rīgas 94.vidusskolu ar Rīgas Ziepniekkalna sākumskolu. Mācības gan arī turpmāk notiks šo skolu pašreizējās telpās.

Komitejas pieņemtās izmaiņas paredz Rīgas 153.pirmsskolas izglītības iestādi apvienot ar Rīgas 4.speciālo internātpamatskolu, bet Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi "Sapņudārzs" ar Strazdumuižas internātvidusskolu - attīstības centru vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem.

Komitejas deputāti akceptējuši arī plānā ietverto Rīgas 162.pirmsskolas izglītības iestādes "Saulīte" un Rīgas 145.pirmsskolas izglītības iestādes apvienošanu, piešķirot tai Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Pienenītes" nosaukumu. Rīgas 139.pirmsskolas izglītības iestāde tiks apvienota ar Rīgas pirmsskolas izglītības iestādi "Mārītes", piešķirot nosaukumu - Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Bizmārītes". Arī pēc iestāžu apvienošanas, pirmsskolas grupas darbosies iestāžu pašreizējās ēkās.

Akceptētais plāns paredz arī Rīgas 29.vidusskolas slēgšanu un tās izglītības programmas nodošanu Rīgas 46.vidusskolai, kas atrodas Vecmīlgrāvī un kura apkaimē ir pieejama plaša interešu, kā arī profesionālās ievirzes mūzikas izglītība.

Pēc Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāves Indras Vildes paustā, lai nodrošinātu plašākas iespējas interešu izglītības programmu realizācijai, iecerēts pilnveidot arī bērnu un jauniešu interešu centrus (BJC). Tiks apvienoti BJC "Altona", "Kurzeme" un "Zolitūde". BJC "Mīlgrāvis" apvienosies ar BJC "Laimīte", bet BJC "Bolderāja" apvienosies ar Rīgas 19.vidusskolu. Bērnu un jauniešu vides izglītības centru "Rīgas Dabaszinību skola" tiks apvienots ar Rīgas Jauno Tehniķu centru ,taču nodarbības tikts turpinātas līdzšinējās telpās.

Apvienots tiks arī Bērnu un jaunatnes sporta skola "Rīdzene" un Rīgas 3.Bērnu un jaunatnes sporta skola, saglabājot līdzšinējās nodarbību norises vietas.

Galīgais lēmums par izglītības iestāžu pilnveidošanas plāna īstenošanu tiks pieņems Rīgas domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!