Foto: LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien, 26. novembrī, nolēma piešķirt 342 911 eiro Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanas pasākumiem sociālajā jomā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Līdzekļi piešķirti Rīgas domes Labklājības departamentam no pašvaldības Rezerves fonda, kā apjoms šogad ir 12 020 521 eiro.

103 524 eiro piešķirti, lai kompensētu izdevumus saistībā ar nepieciešamajiem risinājumiem Covid-19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanai pavasarī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kuri nodrošināja personu izmitināšanu, aprūpi un uzraudzību.

Savukārt 88 504 eiro piešķirti klientu pagaidu izmitināšanai, kas šobrīd atrodas stacionārajās ārstniecības iestādēs un gaida rindā uz ilgstošo sociālās aprūpes pakalpojumu, laika posmā no 16. novembra līdz 31. decembrim.

Savukārt 28 359 eiro piešķirti īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojuma cenas palielinājuma kompensēšanai saistībā ar Covid-19 infekcijas izplatību Rīgas 1. slimnīcā, personālam nosakot speciālu piemaksa uz šoruden noteiktās ārkārtējās situācijas laiku.

40 373 eiro piešķirti īslaicīgās sociālās aprūpes pakalpojuma nodrošināšanai 23 personām no līdz gada beigām, jo epidemioloģiskās drošības nolūkos pārtraukta jaunu klientu uzņemšana Rīgas 1. slimnīcā.

82 151 eiro nepieciešams izdevumu kompensēšanai par iegādātajiem aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļiem Labklājības departamenta pakļautības iestādēm un sociālo pakalpojumu sniedzējiem.

Jau vēstīts, ka, ņemot vērā straujo Covid-19 infekcijas izplatīšanos un pieaugošo veselības nozares pārslodzes risku, valdība atkārtoti izsludinājusi ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim.

Tās laikā noteikti stingri pulcēšanās un citi ierobežojumi, lai stabilizētu situāciju un novērstu strauju Covid-19 izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!