Foto: DELFI
Rīgas domes bezmaksas laikraksta ''Rīga.lv" otrā numura izdošanai pašvaldība tērēs 39 424 eiro.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais paziņojums par iepirkuma konkursa rezultātiem, drukas pakalpojumus pašvaldības laikraksta vienas tirāžas izdošanai nodrošinās SIA "Dardedze Hologrāfija". Kopumā konkursā saņemti trīs pieteikumi.

Kā žurnālisti uzzināja pašvaldībā, iepirkuma konkurss par viena numura izdošanu izsludināts, jo vēl nav noslēdzies kopējais iepirkums uz 18 mēnešiem par 12 laikraksta numuru izdošanu. Šajā iepirkuma konkursā piedāvājumi iesniedzami līdz pirmdienai, 3.martam.

Kā ziņots, pirmais bezmaksas laikraksts "Rīga.lv" iznāca gada sākumā un tā drukāšanai Rīgas dome izlietojusi 39 462 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Konkursā par poligrāfijas pakalpojumiem Rīgas pilsētas pašvaldības laikraksta izdošanai uzvarēja SIA "Reneprint", kas bija vienīgais pretendents.

"Riga.lv" tirāža plānota 325 000 eksemplāru. Laikrakstā būs 68 lappuses, un pašvaldības veidotais izdevums svērs 118 gramus.

Jau ziņots, ka nodibinājums "Rīga.lv" ar domes 7.oktobra lēmumu izveidots, lai izdotu bezmaksas laikrakstu un uzlabotu pašvaldības mājaslapas saturu. Nodibinājuma valdē iecelta bijušā Rīgas vicemēra Ainara Šlesera partijas LPP/LC bijušais preses sekretārs Ģirts Dripe, kurš tagad domē ir Amerika padomnieks, kā arī Rīgas domes Finanšu departamenta direktora biroja vadītājs Andris Konošonoks, kā arī bijusī žurnāliste Aleksandra Gluhiha.

Rīgas domes vadība laikraksta veidošanu pamato ar nepieciešamību rīdziniekiem nodrošināt pēc iespējas plašāku informāciju par izglītību, sociālajiem jautājumiem, par to, kā siltināt mājas, par komunālo jomu, par domes pieņemtajiem lēmumiem un citiem jautājumiem.

Ušakovs iepriekš uzsvēris, ka Rīgas domes departamenti, struktūrvienības, kapitālsabiedrības izdod bukletus un skrejlapas kopumā par 400 000 latu gadā. "Rīga.lv" mērķis ir pārtraukt šo informatīvo izdevumu drukāšanu un visu informāciju ielikt avīzē. Nodibinājuma valdes uzdevums būs izdot laikrakstu uz ietaupījuma rēķina, kas radīsies, kad domes kapitālsabiedrības pārtrauks izdot bukletus.

Opozīcijas partiju "Vienotība" un "Visu Latvijai!"-''Tēvzemei un brīvībai''/LNNK deputāti iebilda pret to, ka laikraksts tiks izdots divās valodās, norādot, ka šāda rīcība ir pretrunā ar Valsts valodas likumu, kas nosaka, ka valsts un pašvaldības institūciju un uzņēmumu izplatītajai informācijai jābūt latviešu valodā.

Tāpat opozicionāri kritizēja, ka projekta finanšu plūsma ir necaurskatāma, jo nodibinājums tiks finansēts arī no Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrību - "Rīgas ūdens", "Rīgas satiksme", "Rīgas namu pārvaldnieks" - līdzekļiem, līdz ar to izsekot reālajām "Rīga.lv" izmaksām nebūs iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!