Foto: LETA

Rīgas domes Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) frakcija pieprasījusi nākamajā Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē izskatīt jautājumu par pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" apsardzes iepirkuma izmaksām, portālu "Delfi" informēja frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

"Šobrīd, kad Rīgas domi plosa korupcijas skandāli, mūsuprāt, jāpievērš amatpersonu un sabiedrības pastiprināta uzmanība aizdomīgiem iepirkumiem, īpaši tādiem, kuru līgumu slēgšana notiek tieši šobrīd," komentēja Rīgas domes NA frakcijas vadītājs Nauris Puntulis.

Ratnieks pastāstīja, ka frakcija sazinājās ar Drošības nozares kompāniju asociāciju, aicinot vērtēt gandrīz 200 tūkstošu eiro izmaksas, ko "Rīgas gaisma" par apsardzi samaksās SIA "Pārsla-Apsardze". Asociācija frakcijai atbildēja, ka situācija nozarē veicina plašu "pelēko sektoru". Ar sīkāku asociācijas viedokli un aprēķiniem par konkrēto iepirkumu NA aicinās iepazīstināt Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātus tās nākamajā sēdē.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka "Rīgas gaisma" noslēgusi 195 393 eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par uzņēmuma telpu un materiālo vērtību apsargāšanu. Līgumu uz vienu gadu, ko iespējams pagarināt līdz pat trim gadiem, aģentūra noslēdza ar "Pārsla-Apsardze", kam uz šā gada 22. janvāri izveidojies 8667 eiro nodokļu parāds.

Valsts ieņēmumu dienestā pieejamā informācija liecina, ka uz 26. janvāri "Pārsla-Apsardze" ir nodokļu parādu nomaksājusi.

"Pārsla-Apsardze" pieder 1963. gadā dzimušajam Oļegam Kuzņecovam, kurš uzņēmumā ieņem valdes locekļa amatu. Valdes priekšsēdētājs ir 1966. gadā dzimušais Andrejs Bogdanovs.

2017. gadu "Pārsla-Apsardze" noslēdza ar 416 374 eiro apgrozījumu, zaudējot 8769 eiro. Uzņēmumā strādāja 46 cilvēki.

"Rīgas gaismas" iepirkuma nolikumā paskaidrots, ka "Pārsla-Apsardze" būs uzticēt sargāt objektus Ķeguma ielā 66 un Kroņu ielā 13b, Rīgā.

Šajos objektos jāsargā angāri, automašīnu boksi, garāžas, ģērbtuves, noliktava un mehāniskā darbnīca. Apsargu maiņa darba dienās sāksies pulksten 16 un ilgs līdz pulksten 7.30. Taču brīvdienās un svētku dienās būs jāstrādā visu diennakti.

Maiņas laikā apsargiem jāveic regulāra teritorijas apgaita vismaz vienu reizi stundā. Darba laikā apsargiem piekodināts nelietot alkoholu un narkotikas, kā arī nelaist objektos nepiederošus cilvēkus.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka "Pārsla-Apsardze" līdzīgā "Rīgas gaismas" iepirkumā uzvarēja arī 2015., 2014. un 2012. gadā. Uzņēmums sargājis arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Televīziju Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības staciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!