Foto: DELFI

Rīgas domes Nacionālās apvienības (NA) frakcija piektdien, 12. jūlijā, informējusi domes atbildīgās amatpersonas par frakcijas vadības sastāva maiņu – par frakcijas priekšsēdētāju ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētāja vietnieks Dainis Locis, portālu “Delfi” informēja frakcijā.

Savukārt par priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti deputāti Ģirts Lapiņš un Jurģis Klotiņš.

"Mēs turpināsim iesākto darbu sabiedrības interesēs, aizstāvot tos ideālus un vērtības, ko vēlētājs mums uzticējis. NA frakcija joprojām pārstāv Latvijā spēcīgāko nacionālo politisko spēku galvaspilsētas domē," pēc ievēlēšanas sacījis Locis.

Iepriekš NA frakcijas vadību veidoja priekšsēdētājs Nauris Puntulis, kurš pašlaik pilda kultūras ministra amata pienākumus un tādēļ nolicis deputāta pilnvaras uz laiku. Savukārt priekšsēdētāja vietnieki bija Locis un Baiba Broka, kura jau informējusi, ka uz laiku atteikusies ieņemt šo amatu frakcijā.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs Broku un būvuzņēmējus Gunti Rāvi un Ivaru Milleru atzinis par aizdomās turētajiem kriminālprocesā par iespējamu kukuļa piedāvājumu valsts amatpersonai un par kukuļa pieņemšanu.

Saistībā ar izmeklēšanu kriminālprocesā Broka pati bija nolēmusi uz laiku atteikties ieņemt Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētāja vietnieces amatu, kā arī nolēmusi uz laiku apturēt savu darbību Nacionālajā apvienībā.

Savukārt kultūras ministram Puntulim Saeima uzticību izteica pirmdien, 8. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!