Foto: LETA

Rīgas domes opozīcijas partijas pagaidām izvairīgi komentē iespējamo atbalstu Viesturam Zepam (LA), ja "Latvijas attīstībai" frakcija viņu nominētu domes priekšsēdētāja amatam, vienlaikus kolēģi sola Zepu vispirms uzklausīt.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, LA Rīgas domes frakcija apsver iespēju Rīgas mēra amatam izvirzīt frakcijas vadītāju Zepu.

"Vienotības" frakcijas pārstāvis Olafs Pulks atzina, ka oficiālu informāciju par LA nodomiem frakcija nav saņēmusi un, pirms spriest par atbalstu, viņaprāt, jāsagaida oficiāls paziņojums. "Līdz šim esam vienojušies, ka gribam ārkārtas vēlēšanas un, lai tām tuvotos, bijām lēmuši nepiedalīties neviena mēra ievēlēšanā. Ja LA nominēs savu kandidātu - tas būs jauns pagrieziens un tas būs jāapspriež, tāpēc pagaidām nesaku ne "jā" ne "nē"," sacīja Pulks.

Arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK deputāte Baiba Broka sacīja, ka frakcija par LA nodomiem neko oficiāli nav dzirdējusi, tādēļ šādu informāciju komentēt nevar. Vienlaikus Broka pauda nostāju, ka LA ir opozīcijas sadarbības partneri un viņu piedāvājums noteikti tiks uzklausīts.

Savukārt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas vadītājs Jānis Ozols pauda viedokli, ka iespējamā Zepa nominēšana nav nekāds pārsteigums, jo LA visu laiku pauduši viedokli, ka grib pārņemt varu un turpināt strādāt domē. "Es tomēr uzskatu, ka mūsu uzdevums ir ieviest pašvaldībā kārtību un pašreizējā domes sastāvā to izdarīt nevar. Var uzkarināt kaklā ķēdi un dabūt labāku krēslu, bet tas nav opozīcijas uzdevums," pauda Ozols.

Tikmēr gatavību tikties ar LA pauda arī "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputāts Aleksejs Rosļikovs, sakot, ka Zeps "ir labs variants" un, ja viņš oficiāli mēra amatam tiks nominēts, frakcija labprāt ar viņu tiksies un uzklausīs viņa piedāvājumu.

Savukārt deputātu bloka "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš sacīja, ka bloks joprojām ir gatavs atbalstīt jebkuru labējo partiju virzītu mēru pie nosacījuma, ka šis kandidāts ir kopīgi virzīts. "Ja tiks izvirzīti vairāki kandidāti un balsu nebūs ne vienam, ne otram, tas ir bezjēdzīgi. Ja opozīcija spēs visi vienoties par atbalstu vienam cilvēkam, mēs noteikti viņu atbalstīsim," sacīja Putniņš.

Viņš arī iezīmēja scenāriju, ka, ja gadījumā balsis neizdosies savākt ne opozīcijas virzītam mēram, ne arī "Gods kalpot Rīgai" izvirzītajam kandidātam Oļegam Burovam, iespējams, lietderīgi būtu, ja savu kandidātu virzītu kāds no septiņiem neatkarīgajiem deputātiem.

Kā ziņots, patlaban vienīgais kandidāts Rīgas mēra krēslam ir pašreizējais Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Burovs.

Atbalstu Burovam līdz šim paudusi tikai "Saskaņas" frakcija, savukārt opozīcija norādījusi, ka viņu atbalstīt neplāno. Ar Burovu tikties atteicies arī deputātu bloks "Rīgai!".

Tikmēr "Neatkarīgo deputātu frakcija" norādījusi, ka Burovu varētu atbalstīt pie nosacījuma, ka vicemēra amatu saglabā Vadims Baraņņiks. "Saskaņa" gan pret to iebilst.

Rīgas mēra krēsls ir tukšs kopš 21. jūnija, kad neuzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR), kurš amatā sabija nepilnu mēnesi. Mēra ievēlēšanai nepieciešama 31 balss, taču, pirms rosināt ārkārtas sēdi par priekšsēža ievēlēšanu, GKR vēlas iegūt iespējami lielāku domnieku atbalstu savam kandidātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!