Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas domes (RD) "Latvijas attīstībai" frakcija pieprasījusi sasaukt Vides degradējošo būvju komisijas sēdi, lai skaidrotu situāciju par ugunsgrēku Kalnciema ielā 2b, portālu "Delfi" informēja partija.

Vidi degradējošo būvju komisijas loceklis Andris Bačkurs (LA) uzskata, ka Rīgā graustu īpašnieki nelabprāt vēlas ieguldīt līdzekļus savu nekustamo īpašumu sakārtošanā. Virkne graustu ir tādā stāvoklī, ka šķietami vieglāk tos ir nojaukt nekā ieguldīt līdzekļus pilsētvides sakārtošanā.

''Uzskatu, ka būtu nepieciešams pievērst daudz lielāku uzmanību, lai Rīgas namu īpašnieki atjaunotu sev piederošos nekustamos īpašumus. Nepieciešams domāt par kompleksiem risinājumiem, lai graustu īpašnieki vēlētos tos atjaunot,'' situāciju komentēja Bačkurs.

Vidi degradējošo būvju komisija 1914. gadā celto Kalnciema ielas 2B ēku par B kategorijas graustu atzina jau pirms diviem gadiem. Par graustu RD atzinusi arī 1912. gadā celto namu Raņķa dambī 14, kas iepriekš bijusi poliklīnika. Par abiem īpašumiem to saimniekiem piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis.

Šā gada maijā komisija lēma namu sakārtot piespiedu kārtā, uzdodot īpašniekam nožogot namu piegulošo teritoriju, veikt tehnisko apsekošanu, demontēt celtniecības sietu, kā arī aizsegt pagrabu, logu un durvju ailes ar pret uzlaušanu drošu konstrukciju materiāliem.

Vēstīts, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests jau kopš svētdienas, 25. novembra, rīta dzēš ugunsgrēku Kalnciema ielā 2b un Raņķa dambī 14.

Par ugunsgrēku Valsts policija sākusi kriminālprocesu, bet norāda, ka pašlaik ir pāragri spriest par ugunsnelaimes iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!