Foto: LETA

Rīgas domes (RD) opozīcija sasaukusi Pilsētas īpašuma komitejas ārkārtas sēdi, kurā skaidros izdegušā Kalnciemu ielas grausta likteni, portālu "Delfi" informēja Nacionālās apvienības frakcijas pārstāvis Edvards Ratnieks.

Ratnieks norādīja, ka kolēģu parakstu vākšanu par sēdes sasaukšanu sāka Ieva Holma (NA).

"Jūtamies piemānīti, jo vēl pirms nedēļas, 10. decembrī, komitejā deputāti izskatīja lēmumprojektu par Kalnciema ielas 2B piespiedu sakārtošanu, kurā vienbalsīgi nolēma par uzdevumu īpašniekam veikt ēkas konservācijas darbus. Pēc dažām dienām izskanēja ziņa, ka RD ir nolēmusi nojaukt ēku, bet mēs nekad par to neesam lēmuši. Konkrētais lēmumprojekts nav pat iekļauts rītdienas RD kārtējās sēdes darba kārtībā," ārkārtas sēdes sasaukšanas iemeslu paskaidroja Holma.

NA uzklausījusi apkaimju biedrību un iedzīvotāju kritiku par RD plānu ēku nojaukt. Frakcija uzskata, ka šāda rīcība var veicināt citu līdzīgu kultūrvēsturisku ēku ļaunprātīgu dedzināšanu, ja slēptais mērķis ir to nojaukšana, nevis atjaunošana.

Ratnieks paskaidroja, ka pieprasījums RD jau ir iesniegts, tāpēc komitejas ārkārtas sēdei jānotiek 24 stundu laikā.

Vēstīts, ka RD nolēmusi nojaukt novembrī degušo 1914. gadā celto jūgendstila ēku Kalnciema ielā 2B. Taču Īpašuma departaments iepriekš skaidroja, ka namu nojaukt nedrīkstēs, jo tas ir iekļauts valsts kultūras pieminekļu sarakstā.

Naktī uz 25. novembri ēkā Kalnciema ielā 2B daļā izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!