Foto: DELFI

Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāts Valdis Gavars un nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāts Andris Lācis ir nosūtījuši vēstuli vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) un Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (SC), aicinot apturēt 8.jūlijā Rīgas domē pieņemto lēmumu par Lucavsalas zemes izpārdošanu, informēja domes "Vienotības" frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Opozīcijas deputāti uzskata, ka Lucavsalas zemju novērtējums nav kvalitatīvi veikts, līdz ar to - nav precīzs.

Deputāti saņēmuši biedrības "Latvijas īpašuma vērtētāju asociācija" atbildi uz pieprasījumu izvērtēt SIA "Biznesa konsultāciju centrs" veikto desmit zemesgabalu Lucavsalā novērtējumu 26 580 000 eiro apmērā.

Biedrības eksperti secinājuši - lai saņemtu precīzāku nekustāmā īpašuma tirgus vērtējumu, ir precīzi jādefinē obligāto investīciju infrastruktūrā ieguldīšanas termiņi, investīciju infrastruktūrā sadalījums pa lietu kopībām un infrastruktūras objektu atpakaļpirkuma nosacījumi. Atbildē norādīts, ka kvalitatīva rezultāta iegūšanai vērtētājs ir jānodrošina ar detalizētu informāciju par apbūves apjomiem un nepieciešamo investīciju pamatotību.

Ņemot vērā iepriekš izklāstītos faktus par nekvalitatīva uzdevuma došanu nekustāmā īpašuma vērtētājiem un pārkāpumiem Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas darbā, opozīcijas deputāti aicina apturēt Rīgas domes 8. jūlija lēmumu par Lucavsalas zemju pārdošanu.

Deputāti atgādina, ka uz atsavināšanai paredzētajiem zemes gabaliem atrodas piemineklis krievu karavīriem ar iespējamo apbedījuma vietu un Rīgas bērnu un jauniešu sporta skolas "Rīdzene" airēšanas bāze.
Kā ziņots, neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu lēmumu 8.jūlijā tika nolemts pārdot izsolē pašvaldībai Lucavsalā piederošos desmit zemesgabalus 102,9 hektāru platībā.

Vēlāk Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisija apstiprināja izsoles sākumcenu zemesgabaliem Lucavsalā - par 103 hektāriem zemes tā būs 26,58 miljoni eiro.

Lucavsalas zemju izsole notiks 10.oktobrī plkst.11 Rīgas domes Portretu zālē.

Pret Lucavsalas zemes pārdošanu Rīgā vairākkārt rīkoti piketi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!