Foto: LETA

Rīgas domes sēdē deputāti atbalstīja "Saskaņas" frakcijas vēlmi domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā deputāta Konstantīna Čekušina vietā deleģē Andreju Kameņecki un Sociālo jautājumu komitejā deputāta Andreja Kameņecka vietā deleģē Konstantīnu Čekušinu.

Domē iesniegts arī Čekušina iesniegums, kurā pausts lūgums atbrīvot viņu no Finanšu un administrācijas lietu komitejas locekļa pienākuma pildīšanas.

Abi deputāti attiecīgajās komitejās tika apstiprināti 2020. gada 5. oktobrī.

Jau ziņots, ka iepriekš vērā ņemamas izmaiņas komiteju sastāvos notikušas līdz ar esošā Ministru kabineta un jaunā Saeimas sasaukuma ievēlēšanu. Vairāki Rīgas domes deputāti tad ieguva pagaidu mandātus Saeimā, tāpēc galvaspilsētas pašvaldībā darbu sāka frakcijas "Jaunā Vienotība" deputāts Nils Josts un Nacionālās apvienības un Latvijas Reģionu apvienības frakcijas deputāti Ieva Holma un Edgars Štelmahers.

Līdz ar šīm izmaiņām, mainījās arī komiteju sastāvi. Josts domē darbojas Sociālo jautājumu komitejā un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā, Holma – Sociālo jautājumu komitejā un Mājokļu un vides komitejā, bet Štelmahers darbojas Pilsētas attīstības komitejā un Pilsētas īpašuma komitejā.

Rīgas dome trešdien, 21. decembrī, apstiprināja izmaiņas komiteju sastāvos. Vienlaikus ar jauno deputātu iekļaušanu komitejās savas komitejas mainīja arī vairāki esošie deputāti.

Kā liecina sēdē atbalstītais lēmuma projekts, Finanšu un administrācijas lietu komitejas sastāvā pārgāja Igors Kļaviņš (PP), savukārt šo komiteju pameta Alija Turlaja (PP), kura tagad ir Pilsētas īpašuma komitejas deputāte.

Pilsētas attīstības komitejā, savukārt, darbojas Mairita Lūse (PP), kura kopš tā brīža vairs nav Sociālu jautājumu komitejas deputātu sastāvā. Šo komiteju piemeklēja arī citas pārmaiņas, jo, Edmundam Jurēvicam (JV), Jurģim Klotiņam (NA) un Ievai Brantei (AS) kļūstot par Saeimas deputātiem, sociālo jautājumus komitejā skata Valdis Gavars (NA/LRA), Selīna Vancāne (PP), Holma un Josts.

Turpretim Pilsētas attīstības komitejā darbosies arī Turlaja un Štelmahers, bet to pametīs Rīgas mērs Mārtiņš Staķis un Gavars.

Arī Pilsētas attīstības komitejā notika izmaiņas, jo tās sastāvā vairs nav Vancānes, kā arī Klotiņa un Justīnes Panteļejevas (PP). Viņu vietā nāca Štelmahers, Agnese Logina (PP) un Lūse.

Savukārt Mājokļu un vides komitejas sastāvā vairs nav Eināra Cilinska (NA/LRA) un Viestura Kleinberga (PP), savukārt tajā ievēlēja Holmu un Panteļējevu.

Komiteju sastāvos gaidāmas bija arī citas izmaiņas. Piemēram Staķis ir Izglītības, kultūras un sporta komitejā, kuru pameta Igors Kļaviņš (PP), savukārt Kleinbergs nāca Loginas vietā Satiksmes un transporta lietu komitejā. Vienlaikus, līdz ar Brantes un Jurēvica kļūšanu par Saeimas deputātiem, viņu vietā Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sastāva ievēlēja Cilinski un Jostu.

Kā ziņots, jaunajam Ministru kabinetam tiekot apstiprinātam, 14. Saeimā tā dēvētos "mīkstos" mandātus ieguva 14 deputāti. No tiem trīs līdz šim bija Rīgas domes deputāti, kuru vietā Rātsnamā nāca citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!