Foto: LETA

Pirms gada Rīgas domes vadība plānoja strauji daudzās skolās ieviest elektronisko karšu (e-karšu) sistēmu, taču projekts atdūries pret finansējuma trūkumu, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Projekts paredzēja skolēna e-karti izmantot ne tikai kā e-talonu un skolēna apliecību-ieejas karti, bet arī maciņu, kur glabājas pusdienu nauda.

Turniketi jeb elektroniskie vārti patlaban ir tikai četrās Rīgas skolās, savukārt skolu skaits, kur ar e-karti iespējams samaksāt par pusdienām, gada laikā nav pieaudzis. Tāda iespēja ir tikai pamatskolā "Rīdze", kur no vairāk nekā 200 e-kartes īpašniekiem ēdnīcā pastāvīgi to izmanto aptuveni 50 skolēnu, norāda raidījums.

Turniketu izmaksas ir mērāmas vairākos tūkstošos, bet ēdnīcās termināla ikmēneša īre ir aptuveni 65 eiro.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) atzīst, ka projektam nav finansējuma. Līdzekļi skolēnu e-kartes projektam varētu parādīties nākamajā mācību gadā. "Mums budžets šim gadam ir apstiprināts, šādā programmā mums naudas nav. Ja mums palielinās budžeta ieņēmumi, varam izskatīt budžeta grozījumus, atvērt šādu programmu. Domāju, mēģināsim to darīt un ir plāns to sākt ar nākošo mācību gadu," teica Ameriks.

Pašvaldības informācijas tehnoloģiju centrs norāda, ka projektu bremzē arī juridiskā bāze, kas saistīta ar personas datu apstrādi.

Domē cer, ka nākamgad projektā skolēnu e-kartes varētu ieviest 20 līdz 30 skolu ēdnīcās, taču šajā mācību gadā jauninājumu nebūs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!