Rīgas domes Vides komitejas priekšsēdētāja amatā trešdien ar trešo piegājienu izdevās ievēlēt opozīcijas pārstāvi, apvienības “Dzimtene” deputāti Mariku Žuravļovu, portālu “Delfi” informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Vides komiteja otrdien divās balsošanas kārtās nevarēja ievēlēt priekšsēdētāju, jo par katru no diviem izvirzītajiem kandidātiem – Žuravļovu un bijušo pilsētas mēru Gundaru Bojāru – nobalsoja seši deputāti. Trešdien komitejai tika ierosināts balsot divas reizes un, ja arī tad neizdosies ievēlēt priekšsēdētāju, virzīt jaunas kandidatūras.

Taču jau pirmajā kārtā par Žuravļovu nobalsoja septiņi domnieki, bet par Bojāru – pieci. Komitejas priekšsēdētājas vietniekus nolemts ievēlēt nākamajā domes sēdē. Domes koalīcijas partiju deputātiem šoreiz bija brīvais balsojums.

Vides komiteja ir vienīgā no desmit domes komitejām, kuru vadīs opozīcijas pārstāvis. Pārējās komitejās priekšsēdētāja amatu ieņēma četru labējo partiju pārstāvji saskaņā ar iepriekš panākto vienošanos. “Jaunā laikā” pārstāvji vadīs četras komitejas, tautas partijas domnieki – divas komitejas, “Tēvzemei un brīvībai”/LNNK uzticēta divu komiteju vadīšana, un vienu komiteju vadīs Latvijas pirmās partijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!