Rīgas domes Attīstības komiteja, kas vēl augusta beigās noraidīja "TV 5 Rīga" studijas paviljona - "Stikla nama" - izveidošanu Līvu laikumā līdz Rīgas centra saglabāšanas plāna izstrādei, negaidīti mainījusi domas un trešdien atbalstīja "Stikla nama" izbūvi uz trim gadiem.
Komiteja nolēma atbalstīt paviljona izbūvi uz trim gadiem, bet pēc tam par teritorijas izmantošanu lems atbilstoši Rīgas vēsturiskā centra attīstības un saglabāšanas plānam. Pret paviljona izbūvi balsoja tikai viens no klātesošajiem komitejas pārstāvjiem - Zaļās partijas deputāts Indulis Emsis, kas uzsvēra sabiedriskās apspriešanas nepieciešamību un piedāvāja rīkot konkursu par teritorijas izmantošanu.

Projektu atbalstīja iepriekšējās domes Attīstības komiteja un šīs domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komiteja. Savukārt Vides komiteja projektu noraidīja. Arī Attīstības komiteja augusta beigās nav atbalstījusi "TV 5 Rīga" studijas paviljona izveidošanu Līvu laukumā, pamatojot to ar Vecrīgas apbūves attīstības koncepcijas trūkumu, kura vēl nav izstrādāta.

Uzņēmums "TV 5 Rīga" sākotnēji multimediju centru - Sergeja Eizenšteina paviljonu, kurā zem viena jumta sadzīvotu televīzija "TV 5 Rīga", kinoforuma "Arsenāls" informācijas centrs un Interneta portāls "Tvnet", vēlējās atklāt uz Rīgas jubileju, bet birokrātiskas saskaņošanas dēļ nepaspēja.

Paviljons "Stikla nams" būtu viegla būve, ārpusē būs novietoti ekrāni, uz kuriem garāmgājēji varēs vērot TV un internetā notiekošo. Paviljons iecerēts kā spogulis, kas atainotu aktivitātes, tajā varētu aicināt cilvēkus tieši no notikumu vietām, bet ekrānā redzamais būtu skatāms arī Internetā. Tagad "TV 5" raidīšanu 1.oktobrī sāka no studijas Doma laukumā.

Valsts pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis uzskata, ka teorētiski stikla paviljons Līvu laukumā ir pieļaujams, ja to pareizi novieto tuvāk brandmūriem, kur apbūve būtu pieļaujama. Dambis iepriekš norādīja, ka šis paviljons nav tikai privāta biznesa projekts, bet ir domāts visai sabiedrībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!