Rīgas domnieks Dainis Turlais (LPP/LC) dosies komandējumā uz Briseli, kur notiks "Baltijas ceļa" 20.gadadienas atceres pasākums - figūriņu ķēdes atklāšana.

Kā liecina Rīgas domes prezidijam sagatavotais dokuments, figūriņu ķēdes atklāšana notiks 23.augustā Briseles skulptūru parkā "Mini Eiropa".

Rīgas domes Finanšu departaments apmaksās komandējuma dienasnaudu pilnā apmērā, 30% no komandējuma dienasnaudas vietējā transporta izdevumiem un vienu latu par apdrošināšanu.

Tāpat departaments tērēs 265 latus aviobiļešu iegādei maršrutā Rīga-Brisele-Rīga.

"Principā piekrītu viedoklim, ka šis komandējums ir diezgan bezjēdzīgs. Protams, ka Tallinas mērs ir mums draudzīgas pilsētas vadītājs, bet sadarbība iespējama arī savādāka, nekā braucot atklāt figūriņas uz Briseli," sacīja partijas "Jaunais laiks" domes frakcijas vadītāja vietnieks Olafs Pulks.

Partijas "Pilsoniskā savienība" Rīgas domes frakcijas vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis prezidija sēdē norādīja, ka "šis ir viens no bezjēdzīgākajiem komandējumiem, ko esmu jebkad redzējis".

Savukārt Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) preses sekretāre Anna Kononova norādīja, ka šis ir svarīgs un Baltijas valstis vienojošs pasākums, tādēļ uz to ir jāierodas. "Rīgas mēram būs jāpiedalās tepat notiekošajos "Baltijas ceļam" veltītajos pasākumos, tādēļ uz Briseli dosies Turlā kungs," skaidroja Kononova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!