Foto: F64
Rīgas Franču licejā skolai izsniegtie Covid-19 paštesti ir iztērēti, tāpēc skolēniem, kas ir Covid-19 sasirgušā kontaktpersona, jāievēro mājas karantīna. Proti, viņiem vairs nav iespējas doties uz skolu klātienē un testēties septiņas dienas pēc kārtas kopš kontakta ar Covid-19 inficētu personu, portālam "Delfi" apstiprināja skolas direktore Vineta Rūtenberga.

"Mums piegādāja divus paštestus katram skolēnam – līdz ar to, ja skolēni ir karantīnā, tad mēs šos paštestus ieekonomējām, un mēs pēc tam tos varam dot citām klasēm, lai neaizlaistu karantīnā skolēnus. Bet papildus, lai mēs varētu visām kontaktpersonām nodrošināt testēšanos septiņas dienas, ja nepieciešams, tāda iespēja mums nav," teica direktore.

Valstī noteiktā kārtībā paredz, ka skolēni, kas ir Covid-19 sasirgušā kontaktpersonas, drīkst turpināt doties uz skolu klātienē, ja vien viņiem nav saslimšanas simptomu, kā arī, ja viņi septiņas dienas pēc kārtas kopš kontakta ar slimnieku veic paštestu.

Šobrīd Rīgas Franču licejā skolēniem, kuri ir kontaktpersonas, iespējas doties uz skolu klātienē nav, norādīja Rūtenberga. "Bērni iet karantīnā, jo mēs nevaram visiem nodrošināt testus septiņas dienas pēc kārtas. Ja klasē ir saslimšanas gadījums, tad ir karantīna," paskaidroja direktore.

Skolā mācās ap 1150 skolēnu. Sākumskolā no 1. līdz 6. klasei pagaidām divas klases mācās klātienē.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāvis Jānis Aizpors portālam "Delfi" paskaidroja, ka skolās, kurās ar Covid-19 slimo daudz bērnu, varētu aptrūkties testu. Viņš minēja, ka otrdien, 1. februārī, valdība skatīs Veselības ministrijas (VM) lēmuma projektu par Covid-19 paštestu iepirkumu.

Ministrijas pārstāvis arī norādīja, ka šobrīd citu variantu kā gaidīt, kad valsts iepirks paštestus, nav.

VM pārstāvis Oskars Šneiders pirmdien portālam "Delfi" pauda, ka viņa pārstāvētā ministrija Ministru kabineta sēdēs virzīs izskatīšanai lēmuma projektu par paštestu iegādi, lai to pietiktu četrām nedēļām izglītības iestāžu skrīninga nodrošināšanai un publiskajā sektorā kritiski nozīmīgo darbinieku testēšanai.

"Delfi" jau rakstīja, ka pavisam aizvadītajā nedēļā mācības attālinātā režīmā noteica 22 skolās, kas ir par piecām vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!