Foto: LETA
Pašvaldības SIA "Rīgas gaisma" noslēgusi 195 393 eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par uzņēmuma telpu un materiālo vērtību apsargāšanu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumā kopumā pieteicās deviņi pretendenti. Divus no tiem Iepirkuma komisija izslēdza, jo komersantiem bija radies nodokļu parāds.

Vislētāko apsardzi piedāvāja SIA "Pārsla-Apsardze". Iepirkuma komisija konstatēja, ka arī šim uzņēmumam uz 2019. gada 15. janvārī bija nodokļu parāds, kas pārsniedz 150 eiro.

Komisija uz stundu izsludināja pārtraukumu sēdē, sazinājās ar "Pārsla-Apsardze" un noskaidroja, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu ļaut uzņēmumam parādu atmaksāt posmos līdz 2019. gada 20. jūnijam.

"Rīgas gaismas" Iepirkumu komisija lēma "Pārsla-Apsardze" no konkursa neizslēgt un pasludināt par iepirkuma uzvarētāju.

VID izziņa par 22. janvāri liecina, ka "Pārsla-Apsardze" šobrīd ir 8667 eiro nodokļu parāds. Piemēram, pērn maijā uzņēmuma parāds bija 15 562 eiro, bet novembrī – 22 239 eiro.

"Pārsla-Apsardze" pieder 1963. gadā dzimušajam Oļegam Kuzņecovam, kurš uzņēmumā ieņem valdes locekļa amatu. Valdes priekšsēdētājs ir 1966. gadā dzimušais Andrejs Bogdanovs.

2017. gadu "Pārsla-Apsardze" noslēdza ar 416 374 eiro apgrozījumu, zaudējot 8769 eiro. Uzņēmumā strādāja 46 cilvēki.

"Rīgas gaismas" iepirkuma nolikumā paskaidrots, ka "Pārsla-Apsardze" būs uzticēt sargāt objektus Ķeguma ielā 66 un Kroņu ielā 13b, Rīgā.

Šajos objektos jāsargā angāri, automašīnu boksi, garāžas, ģērbtuves, noliktava un mehāniskā darbnīca. Apsargu maiņa darba dienās sāksies pulksten 16 un ilgs līdz pulksten 7.30. Taču brīvdienās un svētku dienās būs jāstrādā visu diennakti.

Maiņas laikā apsargiem jāveic regulāra teritorijas apgaita vismaz vienu reizi stundā. Darba laikā apsargiem piekodināts nelietot alkoholu un narkotikas, kā arī nelaist objektos nepiederošus cilvēkus.

Līgums ir noslēgts uz vienu gadu, ar tiesībām to pagarināt kopumā līdz 36 mēnešiem. Paredzamais līguma darbības termiņš ir no šā gada 1. februāra līdz 2022. gada 31. janvārim.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka "Pārsla-Apsardze" līdzīgā "Rīgas gaismas" iepirkumā uzvarēja arī 2015., 2014. un 2012. gadā. Uzņēmums sargājis arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Latvijas Televīziju Rīgas Ātrās medicīniskās palīdzības staciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!