Rīgas pašvaldības aģentūras “Rīgas pilsētas arhitekta birojs” direktora pretendentu konkursa vērtēšanas darba grupa otrdien nolēma atzīt Jāni Dripi par piemērotāko kandidātu pilsētas galvenā arhitekta postenim, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā.
Šāds lēmums pieņemts, neskatoties uz to, ka viņš bija vienīgais pretendents, kurš konkursa nolikumā noteikto desmit dienu laikā domē iesniedza visus nepieciešamos dokumentus. Līdz ar to konkursa termiņš netiks pagarināts.

Tiekoties ar konkursa vērtēšanas darba grupu, arhitekts Dripe, pauda gandarījumu, ka nākamajam pilsētas arhitekta birojam nāksies darboties uz jau sakārtotas normatīvo aktu bāzes, ar to domādams pieņemto pilsētas attīstības plānu nākamajiem gadiem: “Ja tā tas nebūtu, es konkursā nemaz nepieteiktos.”

Pilsētas izpilddirektora Ērika Škapara vadītājā konkursa vērtēšanas darba grupā ietilpa Attīstības departamenta direktors Vilnis Štrams, Rīgas pilsētas Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas priekšnieks Andis Cinis, domes Juridiskās pārvaldes galvenais jurists Ivars Mauriņš un domes Personāla nodaļas vadītāja Jana Švāne.

Dripes kandidatūra vēl jāapstiprina domes Pilsētas attīstības komitejai, prezidijam un domes deputātiem, kas, iespējams, varētu notikt jau nākamajā domes sēdē.

Pilsētas arhitekta uzdevums, cita starpā, būs veicināt sadarbību ar valsts un pašvaldības iestādēm, profesionālajām organizācijām un ārvalstu institūcijām, rīkot seminārus, plenērus un citus ar būvniecību saistītus pasākumus, sniegt skaidrojumus plašsaziņas līdzekļiem par pilsētplānošanas, arhitektūras un būvniecības kvalitātes jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!