Foto: F64

Rīgas ielās izsūtītas visas ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības, jo ūdens novadīšanas sistēmas nespēj pildīt savas funkcijas, atzina Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere.

"Ir nosūtītas visas ūdens atsūknēšanas tehnikas, jo, vai nu lietusūdens pieņēmējakas ir aizsērējušas vai arī aizsalušas, kā rezultātā tās šobrīd nepilda savas funkcijas," teica Dišlere. Cik ātri pilsētas ielās varētu situācija uzlaboties, esot grūti prognozēt.

Viņa pavēstīja, ka tehnika strādā jau no agra rīta, un tā tiek novirzīta gan uz tām pilsētas vietām, kas regulāri stipra lietus laikā applūst, gan uz vietām, par kurām iedzīvotāji ziņo, zvanot pa Satiksmes departamenta satiksmes vadības centra informatīvo tālruni.

Iedzīvotāji arī sociālajos tīklos piektdien dalās ar savu pieredzi. Cilvēki sūdzas par Rīgas ielām un ietvēm, raksturojot tās kā upes, sālsūdens vannas un jaunus nārsta ceļus zivīm, liecina ziņojumi "twitter". Vienlaikus izskan arī aicinājumi gājējiem piektdien būt uzmanīgiem, savukārt autobraucējiem būt tolerantiem pret gājējiem un censties viņus neapšļakstīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!