Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments uzdevis ielu, tiltu un pārvadu uzturētājiem nodrošināt ziemas dežūras, lai, pazeminoties gaisa temperatūrai vai sākoties snigšanai, nekavējoties varētu uzsākt ielu attīrīšanu no sniega vai apledojuma un seguma kaisīšanu portāls "Delfi" uzzināja departamentā.

Autovadītājiem jāņem vērā, ka, mainoties laika apstākļiem, kad gaisa temperatūra paaugstinās, agrās rīta stundās uz brauktuves īsā laikā var veidoties satiksmei bīstams apledojums jeb tā sauktais melnais ledus. Šādos laika apstākļos melnais ledus visstraujāk veidojas īpaši uz brauktuvēm, kas atrodas ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Satiksmes departamenta speciālisti atgādina autovadītājiem savlaicīgi vasaras riepas nomainīt pret ziemas riepām, lai, pasliktinoties laika apstākļiem, neapdraudētu savu un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Savukārt, lai neapdraudētu savu un citu satiksmes dalībnieku drošību, pašvaldība aicina pārbaudīt savus transporta līdzekļus, to tehnisko stāvokli un atbilstību ziemas apstākļiem.

Autovadītājiem ieteicams ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Kopumā dienestu rīcībā ir 63 ziemas tehnikas vienības, no kurām 38 ir kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas, 18 kompleksās ietvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, septiņu autogreideri un divi sniega savācēji.

Ielu, tiltu un pārvadu uzturēšanas darbus Rīgā veic uzņēmumi, ar kuriem Satiksmes departaments konkursa rezultātā šogad noslēdza līgumus par transporta būvju ikdienas uzturēšanu no 2019. līdz 2024. gadam.

Ielu un satiksmes pārvadu ikdienas uzturēšanu veic pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs".

Jau ziņots, ka otrdien, 29. oktobrī, valsts lielākajā daļā gaidāmi īslaicīgi nokrišņi – lietus, slapjš sniegs. Otrdienas vakarā gaidāms arī sniegs. Sinoptiķi brīdina, ka atsevišķi ceļa posmi būs slideni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!