Foto: stock.xchng
Rīgas Juridiskā augstskola (RJA) izstājusies no Latvijas Studentu apvienības (LSA), jo nepiekrīt apvienības pozīcijai izteikt neuzticību izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, pirmdien Latvijas Televīzijai sacīja RJA studentu priekšstāvis Armands Leimanis.

Kā ziņots, LSA prezidents Edvards Ratnieks iepriekš informēja, ka LSA Domes sēdē studenti vienojušies izveidot darba grupu, kura Ķīlim definēs jautājumus par reformām augstākajā izglītībā un divu nedēļu laikā gaidīs konkrētas atbildes uz tiem. Ja ministrs uz LSA Domes darba grupas jautājumiem nesniegs atbildi, LSA Dome sanāks atkārtoti un lems par neuzticības izteikšanu Ķīlim.

Leimanis iebilda pret šiem Ratnieka izteikumiem, uzsverot, ka tas nav bijis Domes viedoklis, bet gan tikai Ratnieka pozīcija, tāpēc RJA studenti no LSA izstājušies.

Kā iepriekš ziņoja LETA, pēc aktīvas komunikācijas sociālajos tīklos uz LSA Domes sēdi bija ieradies arī Ķīlis, kurš gan konkrētas atbildes uz studentus interesējošajiem jautājumiem nesniedza.

Uz jautājumu par to, ko ministrs domā ar augstskolu apvienošanu, Ķīlis teicis, ka nākotnē Latvijā būs ne vairāk kā 20 augstākās izglītības iestādes, tajā skaitā 12 augstskolas. Tikšanās beigās ministrs piebildis, ka viņš savu komunikācijas stilu ar LSA nemainīs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!