Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departaments galvaspilsētas kanālā mītošo bebru piebarošanai un uzraudzībai tērēs 5687 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotā informācija.

Iepirkuma uzvarētājs ir Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs, kas rūpes par kanāla iemītniekiem uzņēmies arī iepriekšējos gadus.

Kanāla bebru aprūpe pakāpeniski kļūst arvien dārgāka. Salīdzinot ar RD 2015. gadā rīkoto konkursu, kad bebru ēdināšanai atvēlēti 4956 eiro, šogad piebarošanai un uzraudzībai tērēs par 731 eiro vairāk. Savukārt 2014. gada konkursā Rīgas kanāla bebriem atvēlēja 4594 eiro. Līdz ar to divu gadu laikā bebru barošana sadārdzinājusies par 1093 eiro.

Tomēr reizēm ar atvēlētajiem līdzekļiem un iegādāto barību ir par maz. Aprīlī vēstīts, ka bebri nograuzuši pie Brīvības pieminekļa iestādītās rozes.

Rīgas kanālā divās alās mitinās viena bebru ģimene. Citi bebri kanālā netiek laisti, iepriekš komentējot gadījumu par aprīlī apēstajām rozēm, informēja RD Vides pārvaldes priekšnieks Askolds Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!