Šonedēļ, 31.oktobrī, kad angliski runājošajā pasaulē tiek atzīmēta Visu svēto nakts jeb Helovīns, arī Rīgas klubos notiks dažādi šai dienai veltīti sarīkojumi, noskaidroja aģentūra LETA.
Vecrīgas kafejnīcā "Zeppelin" Helovīna dienai par godu tiek rīkots "Avarējušā lidotāja vakars". Visiem, kas tērpušies maskās - raganām, spokiem un citādiem mošķiem vakara dzēriens "Asiņojošais lidotājs" tiks pārdots par mazāku samaksu.

Klubā "Pulkvedim neviens neraksta" Helovīna dienas ballē par ieeju nebūs jāmaksā maskās tērptajiem apmeklētājiem. Tiks pasniegts īpašais dzēriens "asinsšņabis", notiks "spoku dejas", ķirbju grebšanas konkurss un citas aktivitātes.

Mūzikas akadēmijas studentu klubā 31.oktobrī no plkst.21 notiks "Hallowen dzīru nakts svinības". Elles pagrabā būs virtuālās tikšanās ar pasaules drūmākajiem mūziķiem, ar īpaši sagatavotu programmu muzicēs dīdžejs Montuss. Pasākumā ieeja būs par 50% lētāka tiem, kas ieradīsies maskās.

Vecrīgas klubā "Depo" ballītē "Discotheque Necronomicon Halloween" uzstāsies īpašie viesi grupa "Xess" no Lietuvas, muzicēs dīdžeji. Tiks sagatavots arī īpašais šīs nakts dzēriens - "Asiņainā Mērija".

Helovīna dienas svinībām gatavojas arī klubos "Casablanca", "Kaļķu vārti" un citur.

Kā zināms, Visu svēto naktī "Halloween" jeb mirušo svētkos parasts ģērbties maskās, bet viens no tradicionālākajiem masku elementiem ir ķirbis. Svētki cēlušies no seno ķeltu tradīcijām, ievadot garu jeb veļu laiku, kas ir novembrī.

Angliski runājošajās valstīs gan svētki transformējušies labvēlīgākā formā. Parasti bērni un jaunieši pārģērbjas jocīgās vai šausminošās maskās un apstaigā kaimiņus, nedaudz pabiedējot tos un par to pieprasot saldumus, riekstus vai citas uzkodas. Ja tās tiek liegtas, apciemojamie tiek pamatīgi sabiedēti, tomēr ieteicams saglabāt mēra izjūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!