Foto: Publicitātes attēli
Šogad Rīgas konferenci apmeklēja gandrīz 600 dalībnieku, tajā skaitā dažādu valstu ministri, vēstnieki un politikas eksperti no 47 pasaules valstīm, portālu "Delfi" informēja konferences rīkotāji.

Jau ziņots, ka šī gada 11. un 12. oktobrī, Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā pulcējās starptautisko attiecību eksperti un dažādu pasaules valstu līderi, lai apspriestu nozīmīgākos drošības un politikas jautājumus reģionā un visā pasaulē. Konference ir diskusiju forums, kurā starptautiska mēroga līmenī tiek veidota viedokļu apmaiņa. Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Aizsardzības ministriju.

Konferences dalībniekus atklāšanas ceremonijā sveica Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis, savukārt starptautisko konferenci atklāja Latvijas Valsts ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Pirmās dienas programma ietvēra paneļdiskusijas, kas koncentrējās uz izaicinājumiem, kas skar Eiropas Savienības aktuālākos jautājumus un NATO aizsardzības stratēģiju nākotnē, kā arī jauno varas reģionu lomu starptautiskajā arēnā.

Otrās dienas programma ietvēra paneļdiskusiju, kas vērsa uzmanību uz Krievijas attiecībām ar Rietumiem un nākotnes sadarbības iespējām. Vēl tika runāts par Austrumeiropas un Rietumeiropas populistisko partiju popularitātes pieaugumu, un ietekmi uz Eiropas rīcībpolitiku un Eiropas Savienības institūcijām. Paneļdiskusijās tika izcelts aktuālais jautājums par tehnoloģiju attīstību un tās ietekmi uz informācijas plūsmu un tās kvalitāti, ko saņem sabiedrība. Konferences noslēguma sesijā notika saruna ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu. Starptautiskās konferences izskaņā Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dalībniekiem sniedza noslēguma piezīmes.

Ar "Delfi" reportāžam no konferences iespējams iepazīties šeit. Tuvākajā laikā publicēsim vairākas intervijas ar konferencē pārstāvētajiem dalībniekiem.

Divu dienu laikā Rīgas konferences 2019 ietvaros tika aizvadītas 11 dažādu formātu diskusiju sesijas, Nakts Pūču sesijas un Nākotnes līderu forums. Šogad konferenci apmeklēja gandrīz 600 dalībnieki, tajā skaitā dažādu valstu ministri, vēstnieki un politikas eksperti no 47 pasaules valstīm. Konferencē piedalījās aptuveni 90 dažādu mediju pārstāvji.

Konferences notikušās diskusijas ir iespējams skatīt arī pēc konferences noslēguma gan angļu, gan latviešu valodā, LATO Facebook lapā un konferences mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!