Foto: LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 30. martā, atbalstīja Rīgas krematorijas izsoles nolikumu, kas paredz ēkas Varoņu ielā 3a iznomāšanu komersantiem konkursa kārtībā uz trīs gadu ilgu periodu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Sakarā ar Senāta Administratīvo lietu departamenta spriedumu pašvaldībai bija jāpieņem lēmums par turpmāko krematorijas izmantošanu, jo līguma ar SIA "Rīgas kremācijas centrs – krematorija" darbības termiņš ir saīsināts līdz 2021. gada jūlijam.

Komiteja iepriekš atzina, ka vislietderīgāk būtu rīkot nomas tiesību izsoli ar plašu pretendentu loku un uzdeva Mājokļu un vides departamentam sagatavot finansiālus aprēķinus un sākt darbu pie konkrēta lēmumprojekta izstrādes.

Komitejas deputāti tagad apstiprināja izskatīšanai iesniegto nolikuma projektu, kurā paredzēts izsolīt nomas tiesības uz trīs gadiem.

Paredzēts izsolīt pašvaldībai piederošu krematorijas ēku ar nokomplektētu aprīkojumu un piederumiem, kas nepieciešami kremēšanas procesam, tajā skaitā, divām gāzes kremācijas krāsnīm un vairāk nekā 8000 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu.

Nolikuma projekts paredz, ja divi vai vairāki nomas tiesību pretendenti būs piedāvājuši vienādu augstāko cenu, tiks rīkota vēl viena rakstiskā izsole, kurā tiks aicināti pretendenti, kuri piedāvāja vienādu augstāko nomas maksu.

Izsoli plānots izsludināt tuvākajā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!