Foto: Privātais arhīvs

Lidostā "Rīga" piektdien, 3. decembrī, noticis aviācijas negadījums "airBaltic" lidmašīnai, kas atgriezās Rīgā no Stokholmas.

Gaisa kuģis sliktas redzamības dēļ nobraucis no manevrēšanas ceļa, portālu "Delfi" informēja lidostas pārstāve Ilze Salna.

Šobrīd skrejceļa izmantošana kā izlidojošajiem, tā ielidojošajiem reisiem ir slēgta līdz pulksten 15. Ielidojošie reisi tiek novirzīti uz citu valstu lidostām, savukārt izlidojošo reisu izlidošana kavēsies.

Lidostas atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

Latvijas nacionālajā lidsabiedrībā "airBaltic" portālam "Delfi" apstiprināja, ka 3. decembrī spēcīgas snigšanas dēļ tās reiss "BT102" no Stokholmas uz Rīgu ar lidmašīnu "Airbus A220-300" noslīdēja no skrejceļa nosēšanās laikā lidostā "Rīga".

"Neviens pasažieris neguva savainojumus, un visi 44 pasažieri tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai," informēja "airBaltic" pārstāve Alise Bethere.

To, ka negadījumā cietušo nav, portālam "Delfi" apstiprināja arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā informēja, ka aviācijas negadījums noticis īsi pirms pulksten 12.

"airBaltic" norāda, ka strādā ciešā sadarbībā ar iestādēm un vēlāk sniegs papildu informāciju.

Lidsabiedrība atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Kā portālam "Delfi" sacīja Civilās aviācijas aģentūras pārstāvis Aivis Vincevs, šobrīd ielidojošie reisi ir pārvirzīti uz citām lidostām.

Šobrīd ir informācija, ka kavējas deviņi izlidojošie un trīs ielidojošie reisi.

Visi ielidojošie reisi piektdien tiek pārvirzīti uz Viļņu un Tallinu.

Avarējušajā lidmašīnā bijis arī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš piedzīvoto iemūžinājis foto un dalījies ar to sociālajos tīklos.

Ministrs pateicies "airBaltic" apkalpei, lidostas darbiniekiem, ugunsdzēsējiem un neatliekamās palīdzības mediķiem par ātru rīcību, mieru un profesionalitāti.

Ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris pavēstīja, ka Rinkēvičs pēc piedzīvotās jūtas lieliski un turpina pildīt amata pienākumus.

Tikmēr nosēšanās Rīgas lidostā iemūžināta arī no avarējušās lidmašīnas loga.

@chainaofficial
Laipni lūgti atpakaļ Latvijā #latviantiktok #chainaofficial
♬ original sound - Chaina Official

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!