Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Lidostā "Rīga" slikto laika apstākļu dēļ noticis negadījums ar lidsabiedrības "airBaltic" gaisa kuģi, kas atgriezās Rīgā no Parīzes, liecina lidostas paziņojums tviterī.

Aviosabiedrībā "airBaltic" "Delfi" apstiprināja, ka 8. martā pulksten 23.17 pēc vietējā laika spēcīgas snigšanas dēļ tās reiss BT694 no Parīzes uz Rīgu ar lidmašīnu "Airbus A220-300" noslīdēja no skrejceļa cietā seguma nosēšanās laikā lidostā "Rīga".

Lidostas atbildīgie dienesti ir nogādājuši pasažierus no gaisa kuģa terminālī, vēsta lidosta."airBaltic" papildināja, ka neviens pasažieris nav guvis savainojumus.

Visi 89 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi tika droši nogādāti lidostas terminālī, savukārt lidmašīna tiks nogādāta angārā tālākas inspekcijas veikšanai.

Lidostas skrejceļš pēc pusnakts tika slēgts uz vienu stundu. Lidostā norādīja, ka atbildīgie dienesti un aviokompānijas pārstāvji strādā notikuma vietā.

Pasažierus, kuriem šonakt bija paredzēta ielidošana vai izlidošana no lidostas "Rīga", lidosta aicināja sazināties ar savām aviokompānijām.

Savukārt "airBaltic" atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām.

Pirms pulksten trijiem lidosta pēc trešdienas vakarā notikušā incidenta ar "airBaltic" gaisa kuģi atsāka darbu – lidostas skrejceļš pēc pārbaudes atvērts gaisa kuģu kustībai, liecina lidostas paziņojums tviterī.

Skrejceļš bija slēgts trīs stundas, ietekmējot sešus ielidojošos reisus, kas aizlidoja uz rezerves lidostām.

Astoņi izlidojošie reisi dosies uz saviem galamērķiem ar kavēšanos vai ir pārcelti.

Pasažierus, kuru ceļojumu plāni ir ietekmēti, lidosta lūgusi sazināties ar savām aviokompānijām.

"Delfi" jau rakstīja, ka trešdienas pēcpusdienā atbildīgie dienesti izplatīja brīdinājumu, ka vakarpusē un naktī uz ceturtdienu daudzviet Latvijā, sākot no ziemeļrietumiem, gaidāms spēcīgs sniegputenis, vietām tas pāraugs sniega vētrā.

Ventspilī stiprās vēja brāzmas trešdienas vakarā sasniedza 27 metrus sekundē, kas uzskatāms par vētru, tāpēc pašvaldība aicināja ventspilniekus apdomāt savus plānus un bez nepieciešamības ārpus mājas nedoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!