Foto: Rīgas dome

Rīgas domes (RD) Vidi degradējošo būvju komisija piektdien, 14. decembrī, apstiprināja konkursa nolikumu kultūrvēsturiskā būvmantojuma saglabāšanai 2019. gadā, portālu "Delfi" informēja Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Nolikumā par pieteikumu iesniegšanas termiņu noteikts 2019. gada 1. marts.

RD līdzfinansējumu kultūrvēsturisko ēku saglabāšanai piešķir kopš 2016. gada, kad īpašnieki atjaunoja 20 ēkas, bet astoņi īpašnieki restaurēja kādu no nama detaļām. Togad programmai RD atvēlētais finansējums bija 339 014 eiro.

2017. gadā par 628 535 eiro līdzfinansējumu atjaunoja 47 ēkas, bet 19 namiem restaurēja būvmantojuma detaļas.

Šogad komisija apstiprināja 88 projektus un noslēdza līgumus ar 87 būvju īpašniekiem. Programmas ietvaros šogad izmaksāti 1,18 miljoni eiro.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka starp finansējuma saņēmējiem ir arī politiķis Imants Parādnieks (NA).

Konkursā namīpašniekiem ir iespēja pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu ēkas atjaunošanas vai restaurācijas atjaunošanas darbiem 50% apmērā, bet ne vairāk kā 20 000 eiro kultūras pieminekļa saglabāšanai, kā arī ne vairāk kā 5000 eiro ēkas elementu atjaunošanai vai restaurācijai.

Arī nākamgad konkursa pieteikumus izvērtēs RD Vidi degradējošo būvju komisija, pieņemot lēmumu par finansējuma piešķiršanu, taču tas īpašniekam tiks piešķirts tikai pēc būvdarbu pabeigšanas un to pieņemšanas. Plašāka informācija par konkursu pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!