Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien akceptēja izmaiņas Rīgas domes algu noteikumos, kas paredz samazināt Rīgas mēra un vicemēra algas, portālu "Delfi" informēja pašvaldībā.

Atbilstoši iecerētajiem grozījumiem, plānots samazināt domes priekšsēdētāja atalgojumu no līdzšinējiem 2448 latiem mēnesī līdz 1908 latiem mēnesī, kas ir premjera algas apmērs, kuru Saeima, decembra sākumā atbalstot valsts pārvaldes vienoto atalgojuma sistēmu, noteica par lielāko algu valsts pārvaldē.

Domes priekšsēdētāja vietnieka atalgojumu, kas līdz šim bija 2040 latu mēnesī, plānots noteikt 1800 latu apjomā.

Mēra un vicemēra algas plāno samazināt par aptuveni 20%, atbilstoši pašvaldības budžeta un darbinieku algu vidējam samazinājumam.

Savukārt atlīdzību par deputāta pienākumu pildīšanu plānots saglabāt līdzšinējā līmenī līdz 2010.gada beigām. Domes deputātam tiek apmaksātas līdz 40 darba stundām mēnesī, nosakot vienas stundas algas likmi 13,6 latu apmērā, kas ir 85% no minimālās stundu darba likmes.

Galīgais lēmums šajā jautājumā vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Jau ziņots, ka Saeima vienlaikus ar nākamā gada budžetu 1.decembrī pieņēma arī likumu par vienoto algu sistēmu, kas cita starpā paredz regulēt arī darba samaksu pašvaldībās. Rīgas dome par iespējamām izmaiņām vadības atalgojumā lems pēc likuma stāšanas spēkā, ja tas būs nepieciešams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!