Lielākā daļa Rīgas mēra amata kandidātu viduvēji orientējas sadzīves pakalpojumu cenās, liecina BNS veiktā aptauja. Lai noskaidrotu kandidātu zināšanas par sadzīves pakalpojumiem, BNS visiem uzdeva vienādus jautājumus - cik stundā maksā autostāvvietas Rīgas centrā, cik sabiedriskā transporta biļete, cik - kubikmetrs aukstā ūdens un kilovatstunda elektrības, cik - kukulītis baltmaizes un litrs piena.
Pilnīgi pareizi uz visiem jautājumiem nevarēja atbildēt neviens no aptaujātajiem. Vislielākais klupšanas akmens topošajiem pilsētas tēviem izrādījās aukstā ūdens cena, ko precīzi zināja tikai Rīgas mērs Andris Ārgalis un "Latvijas Ceļa" kandidāte Aija Poča. Pat aptuvenās cenas nevarēja nosaukt Latvijas Zemnieku savienības izvirzītais kandidāts domnieks Jānis Strazdiņš un Latvijas Zaļās partijas priekšsēdētājs Indulis Emsis, bet Tautas partijas pārstāvis Edmunds Krastiņš atzinās, ka to nezina, jo maksā noteiktu summu pēc skaitītāja. Savukārt Latvijas Demokrātiskās partijas pārstāvis Andris Ameriks, kurš kandidē uz Rīgas mēra amatu, ir informēts tikai par cenu Jūrmalā.

Tikai Ameriks, Krastiņš un Latvijas Atdzimšanas partijas pārstāvis Andris Rubins zina, cik maksā kilovatstunda elektrības, savukārt Tautas partijas pārstāvis Krastiņš bija pārliecināts, ka sabiedriskā transporta biļete Rīgas sabiedriskajā transportā maksā 18 santīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!