Foto: DELFI

Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts Mārtiņš Staķis (AP) nolēmis nolikt Saeimas deputāta mandātu, kā arī pamest Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra amatu, pastāstīja politiķis.

Minētais lēmums pieņemts, lai pilnībā koncentrētos startam gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. "To darīšu, lai visu enerģiju varētu veltīt Rīgas domes vēlēšanām. Neesmu pieradis sēdēt uz vairākiem krēsliem," teica Staķis.

Deputāta mandātu Staķis plāno nolikt līdz ar Saeimas ziemas sesijas beigām, taču ne vēlāk kā līdz 6.aprīlim. Mandāts netiek nolikts tagad, jo izskatīšanā parlamentā ir divi AM likumprojekti, darbu ar kuriem Staķis cer noslēgt.

Staķis sola Rīgas domē strādāt neatkarīgi no vēlēšanu iznākuma - gan koalīcijā, gan opozīcijā.

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!", kura jau nolēmusi vēlēšanās startēt ar partiju "Progresīvie", vēl strādā pie vēlēšanu saraksta pabeigšanas, solot to, kā arī vēlēšanu programmu prezentēt līdz 7.martam.

Pašlaik tiekot lemts par personāliju sarindošanu sarakstā, turklāt atsevišķi iespējamie vēlēšanu kandidāti, kuri tostarp līdz šim "testēti" sabiedriskās domas aptaujās, vēl neesot uzrunāti.

Staķa vietā parlamentā varētu strādāt no AP saraksta Saeimā neiekļuvusī SIA "Frozen Grapes" valdes locekle Krista Baumane.

Kā ziņots, Saeima 13. februārī pieņēma lēmumu atlaist Rīgas domi. Ārkārtas vēlēšanas pašvaldībā paredzētas 25. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!