"Latvijas ceļa" valde Rīgas mēra amatam pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām iesaka izvirzīt Saeimas deputāti Aiju Poču, kura pavasarī tika minēta kā viena no iespējamajiem premjera amata kandidātiem.
Šis lēmums ir rekomendācija partijas Rīgas nodaļai, kurai būs jāizvirza Rīgas mēra amata kandidāts, tomēr arī Rīgas nodaļas lēmums vēl būs jāapstiprina valdē.

LC priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs apstiprināja, ka Poča ir gatava kandidēt Rīgas mēra amatam, turklāt socioloģisie pētījumi liecina par labu Počas izvirzīšanai. Viņš atgādinaja, ka Poča savulaik bija viens no iespējamajiem kandidātiem premjera amatam pēc iepriekšējās valdības krišanas, tiesa gan, ka viņa no kandidēšanas uz šo amatu atteicās, sakot, ka psiholoģiski nejūtas gatava vadīt valdību.

Patlaban Poča Saeimā vada Budžeta un finansu komisiju, bet vairākās valdībās viņa ir bijusi valsts ieņēmumu valsts ministre, kopumā šajā amatā nostrādājot četrus gadus.

Panteļējevs uzsvēra, ka kandidātu saraksts Rīgas mēra vēlēšanām tiks sastādīts tikai pēc Rīgas mēra amata kandidāta izvirzīšanas. Panteļējevs uzsvēra, ka LC mērķis nav izveidot kandidātu sarakstu no populāriem cilvēkiem, tostarp Saeimas deputātiem, bet gan politikā iesaistīt iespējami plašu personu loku.

Aija Poča gatava kandidēt "Latvijas ceļa" (LC) deputāte Aija Poča, kuru ceturtdien izvirzīja Rīgas mēra amatam pēc nākamajām pašvaldību vēlēšanām, ir gatava kandidāt uz šo atbildīgo amatu. To apliecināja pati Poča.

Deputāte uzsvēra, ka viņas iepriekšējā darbība un profesionālā pieredze nav pretrunā ar pienākumiem, kas jāveic Rīgas mēram. Turklāt, ja LC valde iesaka viņu izvirzīt par Rīgas mēra amata kandidāti, tad būtu nepieklājīgi ottreiz atteikties no kandidēšanas uz atbildību posteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!