Pirmajā jaunā sasaukuma Rīgas domes sēdē par pilsētas mēru ievēlēts “Jaunā laika” pārstāvis Aivars Aksenoks, par kuru balsoja 31 deputāts no četrām labējām partijām, kuras šorīt parakstīja koalīcijas līgumu.
Aksenoks pēc ievēlēšanas pateicās rīdziniekiem un vēlētājiem, ka arī komadai, kas palīdzēja viņam šajā darbā. Viņš pauda cerību, ka spēs attaisnot uzticību un nākamo četru gadu darbs būs “ar tādu pašu gaišu pavasara skatu kā šodienas diena”.

Visi pārējie 29 deputāti balsoja par otru kandidātu - sociāldemokrātu Gundaru Bojāru.

Pēc neoficiālas informācijas aizklātajās mēra vēlēšanās neizpalika bez savulaik Saeimā izgudrotā pārbaudes paņēmiena ar krāsainajām pildspalvām.

Bojārs pirms balsošanas rezultātu pasludināšanas atzina, ka piedalās cīņā, lai “visi saskaitītos un ir skaidrība”.

“Delfi” jau ziņoja, ka kā mēra amata kandidāts tika izvirzīts arī līdzšinējais pilsētas vadītājs Bojārs, kurš aicināja deputātus atbalstīt viņu, jo “iepriekšējais saimnieks zina darāmos darbus”. Bojārs izsvēra, ka “Rīga ir raiba tāpat kā rīdzinieku ievēlētā dome” un tāpēc visiem jāstrādā kopā, aizmirstot priekšvēlēšanu cīņas. “Rīga nav politiskā smilšukaste, kur politiķiem cept smilšu kūkas un dalīt ietekmes sfēras,” sacīja Bojārs.

Aksenoks savukārt uzrunā deputātiem uzsvēra, ka Rīga ir svarīga valsts pārvaldes sastāvdaļa, kurā jāievēro likumības un atklātības principi. Aksenoks izklāstīja, ka viņa darba prioritāte būs uzņēmējdarbības vides uzlabošana, kas palīdzēs risināt arī pilsētas sociālās problēmas.

Pašā pirmajā jaunā sasaukuma domes sēdē neiztika bez tehniskām ķibelēm, jo atteicās elektroniskā balsošanas iekārta, un, piemēram, balsošanas komisija deputātiem bija jāievēlē, balsojot ar roku.

Šodien 19.oo sāksies sēde, kurā ievelēs vicemērus un noteiks prezidija un komiteju skaitlisko sastāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!